Επίθεση με βιτριόλι: Ανατριχιάζει ο ξάδερφος της 37χρονης Έφης - «Για όλα ήταν ικανή»

«Δεν το πίστευα ότι θα ήταν τόσο σκληρή»

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Επίθεση με βιτριόλι: Ανατριχιάζει ο ξάδερφος της 37χρονης Έφης - «Για όλα ήταν ικανή»

Στην πολυπόθητη επίθεση με βιτριόλι ο εισαγγελέας στην σημερινή αγόρευσή του ήταν καταπέλτης στο κατηγορητήριό του. Μέσα σε όλα ο ξάδερφος της Έφης την περιέγραψε σοκαριστικά στην εκπομπή «Live News».

Ο ίδιος ανέφερε χαρακτηριστικά πως: «Εγώ δεν είχα καταλάβει τίποτα. Γιατί την έβλεπες καθημερινά ήταν μέσα στην τρελή χαρά, κανονική δηλαδή όπως ήταν. Πολύ ψύχραιμη… Με το που έμαθα ότι έχει γίνει αυτό το περιστατικό, αυτό έλεγα, πόσο ίδια ήταν. Δεν είχε αλλάξει καθόλου».

«Δεν το πίστευα ότι θα ήταν τόσο σκληρή. Δηλαδή και στις καταθέσεις και σε αυτά που δε ζήταγε συγγνώμη μου έκανε τρομερή εντύπωση και νομίζω ότι μπορεί να μην έχει μετανιώσει κιόλας»

«Ικανή για όλα ήταν. Πήγε έριξε το βιτριόλι στην άλλη την κοπέλα. Για όλα ήταν ικανή. Δεν μπορώ να την ψυχολογήσω». Σχετικά με τους γονείς της της Έφης, υπογράμμισε: «Οι γονείς της τι να πούνε; Έχουν πάθει σοκ οι άνθρωποι. Ντρέπονται να βγουν από το σπίτι τους.

Ο αδελφός της έχει πάθει κατάθλιψη. Έχει κλειστεί στον εαυτό του. Δε μιλάει. Έχει πάθει σοκ». Όσο για το πώς αντιμετωπίζει πλέον η Έφη την υπόθεση; «Στην αρχή δεν είχε πάρει χαμπάρι τι είχε γίνει γιατί ήταν πολύ κάθετη. Ότι το έκανα ξέρω γω. Τώρα έχει αρχίσει να συνειδητοποιεί την ποινή που θα ακούσει, την κατακραυγή του κόσμου».

Οι δηλώσεις για την Έφη μετά από την επίθεση με βιτριόλι

Το ντοκιμαντέρ από το οποίο εμπνεύστηκε την επίθεση η Έφη

Στην απολογία που πραγματοποίησε το πρωί της Πέμπτης (14/10) στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο η Έφη, υποστήριξε πως την έμπνευση για να επιτεθεί στην Ιωάννα με βιτριόλι την πήρε από μία εκπομπή που παρακολούθησε στην τηλεόραση.

Όπως εξήγησε, δεν είχε καταλάβει το μέγεθος της ζημιάς που μπορεί να προκαλέσει το συγκεκριμένο υγρό, αν και στο ντοκιμαντέρ στο οποίο αναφέρθηκε, φαίνονται ξεκάθαρα οι επιπτώσεις του στο πρόσωπο του θύματος.

«Μετά από κάποια εκπομπή που είδα στην τηλεόραση για επίθεση με βιτριόλι ως μέσο εκδίκησης μεταξύ γυναικών μου καρφώθηκε η ιδέα. Δεν σκέφτηκα ότι θα πεθάνει. Από τα ακούσματα που είχα δεν προτεινόταν σαν φονικό όπλο, μόνο ως μέσο εκδίκησης. Δεν σκέφτηκα ότι μπορεί να καταπιεί. Δεν είμαι δολοφόνος, ουδέποτε το σκέφτηκα. Ήμουν υπάκουη στους νόμους και είχα ήρεμη ζωή», ανέφερε μεταξύ άλλων στην απολογία της.

Στο «Live News», o Βασίλης Λαμπρόπουλος υποστήριξε πως «έμπνευση» για την βιτριολίστρια αποτέλεσε ένα ντοκιμαντέρ του 2018, που παρουσίαζε την επίθεση με βιτριόλι σε μία κοπέλα για λόγους ζήλειας. Εκεί, μάλιστα, παρουσιάστηκε και το πρόσωπο του θύματος μετά την επίθεση.