Θεσσαλονίκη: Ματαιώθηκε λόγω πένθους για τη Φώφη Γεννηματά η μαθητική παρέλαση

Συμπίπτει με την ημέρα του εθνικού πένθους για την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Θεσσαλονίκη: Ματαιώθηκε λόγω πένθους για τη Φώφη Γεννηματά η μαθητική παρέλαση

Ματαιώθηκε η μαθητική παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη με απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών, μιας και πέφτει την μέρα κατά την οποία κηρύχθηκε εθνικό πένθος για την Φώφη Γεννηματά.

Η σορός της θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα από τις 10 το πρωί και στις 14.00 θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία. Η ταφή της Φώφης Γεννηματά θα γίνει στο Α’ νεκροταφείο Αθηνών.

Στο μεταξύ, να μην διεξαχθούν παρελάσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου στο νομό Πέλλας αποφασίστηκε στο μεταξύ στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Διοικητήριο, λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων νέου κορωνοϊού. Σε σχετική ανακοίνωση της αντιπεριφέρειας επισημαίνεται ότι η απόφαση αυτή ελήφθη με στόχο τη διαφύλαξη της υγείας της τοπικής κοινωνίας από την επιπλέον μετάδοση του ιού λόγω συνωστισμού κατά τη διεξαγωγή των παρελάσεων.

H ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών για την παρέλαση στη Θεσσαλονίκη και τη Φώφη Γεννηματά

«Μετά την κήρυξη από τον Πρωθυπουργό της Χώρας της 27ης Οκτωβρίου ως ημέρας εθνικού πένθους για την εκδημία της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, πρώην Αναπληρωτή Υπουργού, πρώην Υφυπουργού, πρώην Νομάρχη Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αθηνών-Πειραιώς και Βουλευτή, Φωτεινής Γεννηματά, δεν θα πραγματοποιηθεί η μαθητική παρέλαση της 27ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη».

H τελευταία εμφάνισή της στο βήμα της Βουλής

Συγκλονισμένο παραμένει το πανελλήνιο μετά από την είδηση θανάτου της Φώφης Γεννηματά όπου έσκασε "σαν βόμβα" από την μια ημέρα στην άλλη καθώς πριν από περίπου δύο εβδομάδες μπήκε στο νοσοκομείο και δεν ξαναβγήκε ποτέ.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ εισήχθη εκτάκτως στον «Ευαγγελισμό» στις 12 Οκτωβρίου ύστερα από έντονο πόνο στην κοιλιακή χώρα εμφανίζοντας συμπτώματα ειλεού.

Οι γιατροί υπέβαλαν τότε τη Φώφη Γεννηματά σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις από τις οποίες προέκυψε ότι η δυσφορία της αφορούσε υποτροπή του καρκίνου, τον οποίο είχε αντιμετωπίσει με επιτυχία στο παρελθόν.

Τότε, η πολιτικός, με ένα μήνυμά της, είχε ανακοινώσει ότι αποχωρεί από την υποψηφιότητα για την εκλογή Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, καθώς όπως είχε γράψει:

«Η επιδείνωση της κατάστασης της υγείας μου, που απαιτεί νοσηλεία και αντιμετώπιση, με υποχρεώνει να μην συμμετάσχω ως υποψήφια στην εκλογική διαδικασία για την εκλογή Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής.

Ως Πρόεδρος μέχρι την ανάδειξη νέας ηγεσίας αλλά και ως βουλευτής μετά, προτεραιότητα μου παραμένει η ενότητα και η προοπτική της παράταξης». Από την άλλη 2 ημέρες πριν μεταφερθεί στο νοσοκομείο, στεκόταν όρθια στη Βουλή και μιλούσε για την κύρωση της συμφωνίας της Ελλάδας με τη Γαλλία.