Πέμπτη, 02 Δεκεμβρίου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Και άλλη πολιτικός στον Ευαγγελισμό - Για αιμοκάθαρση στο δωμάτιο που ήταν η Φώφη Γεννηματά

Δείτε αναλυτικά

Και άλλη πολιτικός στον Ευαγγελισμό - Για αιμοκάθαρση στο δωμάτιο που ήταν η Φώφη Γεννηματά
Ενημέρωση 27.10.2021 13:12
Από Ίρις Βίλα

Η Μαριέττα Γιαννάκου έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός προκειμένου να κάνει αιμοκάθαρση. Μάλιστα, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η ίδια βρίσκεται στο ίδιο δωμάτιο που ήταν η Φώφη Γεννηματά. Να τονίσουμε πως η ίδια είχε βρεθεί θετική στον κορωνοϊό.

Λίγα λόγια για την Μαριέττα Γιαννάκου

  • Γεννήθηκε στις 6 Ιουνίου 1951, στο Γεράκι Λακωνίας, από μία οικογένεια, όπου ο πατέρας της διηύθυνε το τοπικό γραφείο του ΟΤΕ και του ταχυδρομείου, ενώ η μητέρα της ήταν εκπαιδευτικός. Επίσης έχει μια αδερφή η οποία είναι τέσσερα χρόνια μικρότερη.
  • Στην ηλικία των 11 χάνει τον πατέρα της, ο οποίος ήταν τότε 45 χρονών, γεγονός που σύμφωνα με δηλώσεις της «της στοίχισε πολύ» και έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην μετέπειτα πορεία της, αφού «την ανάγκασε να αισθανθεί μεγαλύτερη την ευθύνη από τόσο μικρή ηλικία».
  • Τελειώνοντας το σχολείο, εισάγεται στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, αν και ο πατέρας της την προόριζε για διπλωμάτη. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της στην ιατρική, ειδικεύεται στην ψυχιατρική ενώ συνεχίζει τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο της Γάνδης, στο Βέλγιο.
  • Αν και αφοσιωμένη στην πολιτική παντρεύεται με τον Παναγιώτη Κούτσικο το 1983, με τον οποίο θα αποκτήσει μία κόρη. Το 1997 θα πάρει διαζύγιο με αποτέλεσμα, πέραν της δουλειάς της, να στρέψει όλη της την προσοχή προς την κόρη της.
  • Η ζωή της Μαριέττας Γιαννάκου άλλαξε στις 6 Φεβρουαρίου 2008, όταν υποβλήθηκε σε ακρωτηριασμό του δεξιού της ποδιού μετά από κάταγμα που υπέστη. Ο σακχαρώδης διαβήτης από τον οποίο πάσχει εμπόδιζε το τραύμα να επουλωθεί και προκάλεσε μόλυνση, με αποτέλεσμα η κατάσταση της υγείας της να επιδεινωθεί ραγδαία.
  • Αυτό ανάγκασε τους γιατρούς του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν» να συνεδριάσουν εκτάκτως και αποφάσισαν να προχωρήσουν σε επέμβαση ακρωτηριασμού προκειμένου να σώσουν τη ζωή της. Στις 28 Μαΐου 2016, η Μαριέττα Γιαννάκου υπέστη έμφραγμα και νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Κεφαλογιάννη και Γιαννάκου διαφωνούν ανοιχτά για τη συνεπιμέλεια των παιδιών με το νόμο Τσιάρα

Αναχώρησε για τη Μητρόπολη η οικογένεια της Φώφης Γεννηματά

Share