Επίθεση με βιτριόλι: Η οριστική απόφαση για την Έφη

Ποια θα είναι η ποινή της;

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Επίθεση με βιτριόλι: Η οριστική απόφαση για την Έφη

Ένοχη για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου έκρινε πριν από λίγο την Έφη Κακαρατζουλα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, με ομόφωνη απόφαση του για την επίθεση με βιτριόλι.

Δικαστές και ένορκοι ομόφωνα κήρυξαν ένοχη την 36χρονη για το συγκεκριμένο αδίκημα και όχι για αυτό τα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, όπως η ίδια είχε ζητήσει. Αν δεν της αναγνωριστεί ελαφρυντικό η μέγιστη ποινή που μπορεί να της επιβληθεί είναι τα 15 έτη κάθειρξης, ενώ από τη μεριά του, ο Σάκης Κεχαγιόγλου δεν ζήτησε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας για την Έφη.

Βιτριόλι: «Τι θα μπορούσε να κάνει; Να βοηθήσει οικονομικά για την αποκατάσταση της υγείας της Ιωάννας;»

Μεταξύ άλλων ο Σάκης Κεχαγιόγλου, ανέφερε χαρακτηριστικά στη δίκη πως: «Αν και πολλές φορές ζήτησε συγγνώμη για την πράξη της, η εντολέας μου ακόμη και σήμερα χαρακτηρίζεται “αμετανόητη”. Μην επηρεαστείτε από τον Τύπο».

«Τι θα μπορούσε να κάνει; Να βοηθήσει οικονομικά για την αποκατάσταση της υγείας της Ιωάννας; Προέρχεται, όμως, από φτωχή οικογένεια, που δεν διαθέτει χρήματα. Η ίδια ζούσε μόνο με τον μισθό της», υποστήριξε ο κ. Κεχαγιόγλου

Με την έναρξη της αγόρευσής του, ο κ. Κεχαγιόγλου ανέφερε πως «υπερασπιζόμαστε ανθρώπους και όχι αδικήματα», φράση που προκάλεσε την αντίδραση της Ιωάννας.

Ο συνήγορος ζήτησε να τον σεβαστούν όλοι, σημειώνοντας: «Δεν ξεκινάμε καλά. Δεν ανέχομαι bullying από κανέναν. Σέβομαι το θύμα, να σεβαστούν όλοι εδώ μέσα τον ρόλο μου ως δικηγόρου υπεράσπισης».