Κορωνοϊός: Νέα μέτρα για ανεμβολίαστους - Αλλαγές στους μεικτούς χώρους

Με αφορμή τα αυξημένα κρούσματα

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κορωνοϊός:  Νέα μέτρα για ανεμβολίαστους - Αλλαγές στους μεικτούς χώρους

Ανησυχία έχουν προκαλέσει τόσο τα αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού, όσο και ο αριθμός των κρουσμάτων, των διασωληνωμένων αλλά και των εισαγωγών στα νοσοκομεία

Από την εβδομάδα που έρχεται θα γίνει μια σειρά συσκέψεων, των ειδικών και της κυβέρνησης, προκειμένου να καταλήξουν στα νέα μέτρα.

Στα μέτρα που εξετάζονται είναι:

  • Περαιτέρω περιορισμοί σε μεικτούς εξωτερικούς χώρους (εστιατόρια/καφέ/μπαρ)
  • Πιο αυστηρά πρωτόκολλα για τους εξωτερικούς χώρους που περικλείονται
  • Δύο rapid test την εβδομάδα, αντί για ένα, για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους

Οι σκέψεις για τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους

Έκανε την τρίτη δόση του εμβολίου ο Νίκος Χαρδαλιάς

Την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοίού έκανε πριν μερικές ώρες ο Νίκος Χαρδαλιάς. Ο ίδιος γνωστοποιήσε την είδηση με μια φωτογραφία στα social media.

Συγκεκριμένα, ο Νίκος Χαρδαλιάς δημοσίευσε ένα στιγμιότυπο στον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram από την στιγμή που του χορηγήθηκε το εμβόλιο ενώ την τρίτη δόση έκανε πριν μερικές μέρες και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην λεζάντα της εν λόγω ανάρτησης, έγραψε χαρακτηριστικά: « Έκανα την 3η δόση του εμβολίου κατά του COVID-19. Και είχα την ευκαιρία για άλλη μια φορά να συναντηθώ με τον Διοικητή και το προσωπικό του Εμβολιαστικού Κέντρου του ΠΓΝ Αττικόν, τους ξεχωριστούς μαχητές αυτού του πολέμου απέναντι στον παγκόσμιο αόρατο εχθρό.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Σοφία, στην Άσπα, στη Μαρία, στην Ιωάννα και στη Νίκη, σε κάθε υγειονομικό μας στέλεχος σε όλη την Επιχείρηση Ελευθερία.Όλες, μαζί με τους συναδέφους τους σε όλη τη χώρα,αποτελούν μια εκλεκτή, μια μοναδική ομάδα που γράφουν τις δικές τους σελίδες καθήκοντος και ευθύνης στο βιβλίο αυτής της μεγάλης μάχης.

Η επιστήμη δεν αφήνει πλέον κανένα περιθώριο για ανούσιες αναλύσεις, αμφιβολίες και αμφισβητήσεις. Προτρέπω και προσκαλώ όλους τους συνανθρώπους μας και ειδικότερα αυτούς που δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα, να εμπιστευθούν τους ειδικούς, να ακούσουν την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα και να προγραμματίσουν άμεσα τον εμβολιασμό τους.

Γιατί ο εμβολιασμός είναι μια πράξη ατομικής ελευθερίας, αγάπης για τους οικείους μας, μια πράξη κοινωνικής συνείδησης και ευθύνης. #covid19».