Δύσκολες ώρες για τον Κώστα Καραμανλή

Τι συνέβη;

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Δύσκολες ώρες για τον Κώστα Καραμανλή

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό καθώς υποβλήθηκε σε rapid test στη Βουλή και θα υποβληθεί σε μοριακό τεστ. - Δείτε εδώ τα νέα μέτρα κατά του κορωνοϊού.

Μάλιστα, το πρωί της Τετάρτης 3/11 ήταν στο Κοινοβούλιο καθώς συζητείται στην Ολομέλεια το νομοσχέδιο του υπουργείου για τις αλλαγές στα διπλώματα οδήγησης.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο υπουργός Υποδομών επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της Βουλής και τον ενημέρωσε για τις εξελίξεις, δηλώνοντάς του πως θα προχωρήσει και στον απαραίτητο μοριακό έλεγχο.

Λίγα λόγια για τον Κώστα Καραμανλή

Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 12 Δεκεμβρίου 1974, με καταγωγή από την Πρώτη Σερρών. Είναι γιος του Αχιλλέα Καραμανλή και της Νίκης Διαμαντή.

Σπούδασε Ιστορία και Οικονομικά στο Hamilton College της Νέας Υόρκης και, στη συνέχεια, αποφοίτησε από τη σχολή μεταπτυχιακών σπουδών Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Ταφτς στη Βοστώνη.

Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία ως έφεδρος αξιωματικός στα τεθωρακισμένα, στρατιωτική θητεία 24 μηνών πολλοί εκ των οποίων στην 25η Ταξιαρχία Τεθωρακισμένων Ξάνθης.

Από το 2002 ως το 2004 εργάστηκε στην ελβετική τράπεζα επενδύσεων UBS Warburg στο Λονδίνο. Από το 2004 και μέχρι το 2015 εργάστηκε ως διευθυντικό στέλεχος σε Ναυτιλιακή Εταιρεία, με έδρα τον Πειραιά. Παράλληλα με την επαγγελματική του δραστηριότητα, είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων του Ιδρύματος «Κωνσταντίνος Καραμανλής».

Στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015 εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Σερρών. Από τις 18 Νοεμβρίου 2016, ανέλαβε καθήκοντα Υπεύθυνου Τομέα Υποδομών και Μεταφορών του κόμματος της ΝΔ. Στις Εθνικές Εκλογές του 2019 επανεξελέγη βουλευτής Σερρών.

Με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, από τις 9 Ιουλίου 2019 είναι Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών. Είναι παντρεμένος με την Μιράντα Μιχαλοπούλου-Καραμανλή και έχουν τρία παιδιά.