Ποινική δίωξη σε 48 πρόσωπα για πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού

Βρέθηκε εγκλημαγτική οργάνωση

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
 Ποινική δίωξη σε 48 πρόσωπα για πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού

H αρμόδια εισαγγελική αρχλη προχώρησε στην άσκηση βαρύτητας ποινικής δίωξης κατά 48 προσώπων καθώς υπήρξε κύκλωμα το οποίο δρούσε ως εγκληματική οργάνωση ξεπλένοντας ακόμη και μαύρο χρήμα.

Πιο συγκεκριμένα, ο φάκελος της ζοφερής αυτής υπόθεσης, μετά την απαγγελία κατηγοριών, διαβιβάστηκε σε τακτικό ανακριτή στο Πρωτοδικείο της Καρδίτσας, προκειμένου αυτός να καλέσει τους κατηγορούμενους να απολογηθούν, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα που τους αποδίδονται.

Η εισαγγελική έρευνα για την εν λόγω υπόθεση είχε ξεκινήσει μετά την αποκάλυψη ότι 44χρονη υπάλληλος στο Κέντρο Υγείας Παλαμά Καρδίτσας είχε χορηγήσει πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού σε περισσότερες από 34 περιπτώσεις πολιτών.

Μάλιστα, θα πρέπει να σημειωθεί ότι αντίστοιχες έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη και σε άλλες πόλεις της χώρας, μετά τη σχετική παραγγελία που είχε δώσει ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας. Δείτε επίσης βίντεο σοκ από τη στιγμή της εν ψυχρώ εκτέλεσης στη Νίκαια

Νέα πραγματικότητα από σήμερα (22/11) για τους ανεμβολίαστους - Τι μέτρα ισχύουν

Σφίγγει ο κλοιός για τους ανεμβολίαστους από σήμερα στις 6 το πρωί, προκειμένου να ενταθεί η προσπάθεια αναχαίτισης του τέταρτου κύματος της πανδημίας κορωνοϊού, ενόψει των Χριστουγέννων.

Παρότι στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς δεν περιλαμβάνεται το ενδεχόμενο ενός καθολικού lockdown, ο βαθμός συμμόρφωσης, ωστόσο, των μη εμβολιασμένων πολιτών απέναντι στους περιορισμούς που ενεργοποιούνται από σήμερα θα κρίνει για τους ίδιους την πιθανότητα περαιτέρω αυστηροποίησης του πλαισίου, με βάση και τις αντοχές του Εθνικού Συστήματος Υγείας το επόμενο δεκαπενθήμερο.

Αν η αποκλιμάκωση τόσο στον αριθμό των νέων κρουσμάτων, όσο κυρίως στον αριθμό των διασωληνωμένων ασθενών (δείτε εδώ τη χθεσινή 21/11 ενημέρωση του ΕΟΔΥ) δεν εκτιμηθεί ως ικανοποιητική, ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο και νέων περιορισμών για τους ανεμβολίαστους, όπως επισημαίνουν τις τελευταίες ώρες κορυφαία κυβερνητικά στελέχη, τη στιγμή που αρκετές ευρωπαϊκές χώρες έχουν επιβάλλει ήδη ολικό «απαγορευτικό» τα τελευταία εικοσιτετράωρα, για όσους πολίτες τους δεν έχουν εμβολιαστεί.

Σε κάθε περίπτωση, το Μέγαρο Μαξίμου τονίζει ότι η φιλοσοφία των σημερινών μέτρων δεν ενέχει τιμωρητικό χαρακτήρα, αλλά είναι η ανάγκη άμεσης υποστήριξης του ΕΣΥ που εντείνει τους περιορισμούς για τους μη εμβολιασμένους πολίτες.

Παράλληλα, η αδυναμία εισόδου σε σειρά κλειστών χώρων (σινεμά, θέατρα, συναυλίες σε κλειστούς χώρους, γυμναστήρια, μουσεία) αρχής γενομένης από σήμερα για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, ενισχύει -όπως φάνηκε από τις αρχές του Νοέμβρη- την εμβολιαστική ροή, τη στιγμή που διαθέσιμη είναι πλέον η τρίτη, «αναμνηστική» δόση... διαβάστε αναλυτικά τα μέτρα στο Athensmagazine.gr