Φώφη Γεννηματά: Πότε θα γίνει το μνημόσυνό της

Τι ώρα;

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Φώφη Γεννηματά: Πότε θα γίνει το μνημόσυνό της

Στο παρεκκλήσι των Αγίων Θεοδώρων στο Α' Νεκροταφείο θα τελεστεί την Κυριακή 28 Νοεμβρίου στις 12 το μεσημέρι, το μνημόσυνο της Φώφης Γεννηματα. 40 ημέρες πέρασες από την ημέρα που η πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ και του Κινήματος Αλλαγής, κηδεύτηκε.

Αμέσως μετά, στις 13.30 της ίδιας μέρας, θα παρουσιαστεί στα κεντρικά Γραφεία του κόμματος (Χαριλάου Τρικούπη 50) η αναμορφωμένη πρόσοψη και είσοδος του κτηρίου, που σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Φώφης Γεννηματά.

Πότε θα γίνει το μνημόσυνό της Φώφης Γεννηματά

Οι επικήδειοι των παιδιών της Φώφης Γεννηματά

Τα τρία παιδιά της Φώφης Γεννηματά, Γιώργος, Κατερίνα και Αιμιλία, εκφώνησαν με τη σειρά τους, επικήδειους για την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, το μεσημέρι της Τετάρτης (27/10) στην Μητρόπολη, προκαλώντας ρίγη συγκίνησης.

Το "παρών" στην εξόδιο ακολουθία έδωσε όλος ο πολιτικός κόσμος, ενώ συγκλονιστική ήταν η άφιξη της Ντόρας Μπακογιάννη μαζί με τα παιδιά της.

«Η αγάπη και η στοργή σου δεν είχε όρια. Έγινες έτσι, υπόδειγμα για πάρα πολλούς ανθρώπους. Μας μίλαγες με ειλικρίνια και τρυφερότητα. Ήσασταν μαζί μέχρι την τελευταία στιγμή. Όπως έλεγε η οικογένεια για εσένα ήταν όλη σου η ζωή. Είμαι σίγουρος πώς θα μας φιλάς με το χαμόγελο που μας σημάδεψε», είπε μεταξύ άλλων ο γιος της.

«Μου κρατούσες το χέρι κι εγώ έλεγα από μέσα. Αντίο μαμά σε αγαπάμε πολύ και πάντα», είπε με τη σειρά της η Κατερίνα.

«Πριν φύγεις μου είπες “1,2,3 πάμε” και μου έδωσες τα χέρια για να σηκωθείς. Ήσουν μαχήτρια, δεν λύγισες, δεν παρέδωσες τα όπλα. Το χέρι χτυπούσε στο τραπέζι και γινόταν πάντα αυτό που έπρεπε να γίνει. Η αγκαλιά σου ήταν ζεστή, τρυφερή και ασπίδα δυνατή. Το χαμόγελό σου, το χάδι σου, το family που έλεγες όταν έμπαινες σπίτι», είπε στο τέλος η Αιμιλία.