Κορωνοϊός: Εξετάζεται ο υποχρεωτικός εμβολιασμός για τους άνω των 50 ετών

Δείτε αναλυτικά

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: Εξετάζεται ο υποχρεωτικός εμβολιασμός για τους άνω των 50 ετών

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει, ανοικτό φαίνεται να είναι το ενδεχόμενο να επεκταθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός και για άλλες ηλικιακές ομάδες καθώς η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων συνεχίζει με κανονικούς ρυθμούς.

Μάλιστα, μετά από την μετάλλαξη Όμικρον όπου βρέθηκε και το πρώτο κρούσμα στην Ελλάδα - δείτε εδώ περισσότερες πληροφορίες, στο τραπέζι έχει πέσει η επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού και σε άτομα άνω των 50 ετών.

Έκτακτη ενημέρωση το απόγευμα 3/12 από το Yπουργείο Υγείας για την τρίτη δόση εμβολίου

Έκτακτη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας για την τρίτη δόση εμβολίου κατά του κορωνοϊού θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Παρασκευής (3/12).

Η ανακοίνωση του Υπουργείου υγείας

«Σήμερα, Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου και ώρα 18:00 θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Υγείας ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών από τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους, αναφορικά με την απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για το χρόνο χορήγησης της τρίτης δόσης του εμβολίου έναντι της νόσου COVID-19».

Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr δεν θα ανακοινωθεί σήμερα ημερομηνία λήξης για το πιστοποιητικό εμβολιασμού εάν δεν γίνει η τρίτη δόση, κάτι που ήδη ισχύει για τους άνω των 60 ετών. Εντωμεταξύ, ο ΣτΕ έδωσε την έγκρισή του για τη συνταγματικότητα του υποχρεωτικού εμβολιασμού των υγειονομικών και των ανδρών της ΕΜΑΚ..

Κορωνοϊός ενημέρωση