Πέθανε ο Μόμτσιλο Βούκοτιτς

Απέραντη θλίψη για το ποδόσφαιρο

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Πέθανε ο Μόμτσιλο Βούκοτιτς

Σοκ έχει προκαλέσει στο φίλαθλους του ποδοσφαίρου η είδηση του θανάτου του Μόμτσιλο Βούκοτιτς. Μάλιστα, ο Σέρβος βετεράνος ποδοσφαιριστής και προπονητής, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 72 ετών.

Πιο συγκεκριμένα, ο ίδιος έχασε τη μάχη που έγινε με τον καρκίνο του λαιμού. Ο Βούκοτιτς ήταν ο ρέκορντμαν συμμετοχών με τη φανέλα της Παρτίζαν πριν τον ξεπεράσει ο Σάσα Ίλιτς. Από την ζωή έφυγε και ο Νίκος Σταθούλης.

Λίγα λόγια για τον Μόμτσιλο Βούκοτιτς

Ο Μόμτσιλο Βούκοτις (σερβ. Moмчилo Bукoтић - Momčilo Vukotić) γεννήθηκε στις 2 Ιουνίου 1950 στο Βελιγράδι - 3 Δεκεμβρίου 2021 και ήταν Σέρβος διεθνής επιθετικός ποδοσφαιριστής με τη Γιουγκοσλαβία και προπονητής.

Στο παρελθόν διετέλεσε προπονητής στο ελληνικό πρωτάθλημα στον Πανιώνιο, στον ΠΑΟΚ και στο Λεβαδειακό, στο κυπριακό πρωτάθλημα σε διάφορους συλλόγους και στην εθνική ομάδα της Κύπρου.

Ως ποδοσφαιριστής ξεκίνησε την καριέρα του στην Παρτιζάν Βελιγραδίου σε ηλίκια 12 ετών και έπαιξε στην α΄ ομάδα από τα 17 του χρόνια. Αγωνίστηκε ως βασικός για μια δεκαετία σημειώνοντας 79 γκολ σε 257 ματς και κατέκτησε δυο πρωταθλήματα (1976, 1978).

Τη σεζόν 1978-79 αποφάσισε να δοκιμάσει την τύχη του στο εξωτερικό και μεταγράφηκε στη γαλλική Ζιροντέν Μπορντό αλλά δεν κατάφερε να ποσαρμοστεί. Επέστρεψε στην Παρτιζάν, στην οποία αγωνίστηκε ως το τέλος της καριέρας του (1984), σημειώνοντας άλλα 33 γκολ σε 138 ματς και κατακτώντας άλλο ένα πρωτάθλημα το 1983.

Κατέχει το απόλυτο ρεκόρ συμμετοχών στη ιστορία της Παρτιζάν, αφού συμμετείχε σε 752 ματς σε διοργανώσεις όλων των ηλικιακών κατηγοριών, ενώ έχει σημειώσει 306 γκολ.

Στις 16 σεζόν που αγωνίστηκε σε υψηλό επίπεδο έπαιξε σε περισσότερα από 430 ματς πρωταθλήματος και σημείωσε πάνω από 120 γκολ.