Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2022 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού - Η προειδοποίηση του Σάκη Αρναούτογλου

Αναλυτική πρόγνωση

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού - Η προειδοποίηση του Σάκη Αρναούτογλου
Ενημέρωση 08.12.2021 21:32
Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Μέσα από την καθιερωμένη πρόγνωση που έκανε το απόγευμα της Τετάρτης (8/12) στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, ο Σάκης Αρναούτογλου θέλησε να προειδοποιήσει για την ραγδαία επιδείνωση του καιρού που πλησιάζει μέσα στις επόμενες ώρες.

Ο γνωστός μετεωρολόγος αναφέρθηκε στις μέρες, που θα χριεαστούν μεγαλύτερη προσοχή, με σφοδρούς ανέμους και έντονη κακοκαιρία, ενώ ήδη έχουν προκύψει μερικά στοιχεία για τον καιρό που θα κάνει μέχρι και την Πρωτοχρονιά.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου

Η πρώτη εκτίμηση για τα Χριστούγεννα

Σε μια πρώτη εκτίμηση για τον καιρό με τον οποίο θα κάνουμε φέτος Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά προχώρησε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης σε ανάρτησή του.

Ο ίδιος την ίδια στιγμή προειδοποιήσε για ισχυρές βροχές σήμερα Δευτέρα και αύριο, Τρίτη, σε αρκετές περιοχές της επικράτειας.

Αρχικά ο Κλέαρχος Μαρουσάκης σημειώνει για το νέο κύμα κακοκαιρίας που αναμένεται να απασχολήσει τη χώρα μας ότι θα έχει «κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές – καταιγίδες, τους πολύ ισχυρούς νοτιάδες ακόμη και τα χιόνια στα ορεινά ίσως δε και πιο χαμηλά στα βορειοδυτικά τμήματα» ενώ στο τέλος κάνει μια πρώτη εκτίμηση για τον καιρό που θα κάνει τα Χριστούγεννα.

Με τα προγνωστικά δεδομένα να θέλουν να συνεχίζεται η “παρέλαση” των κακοκαιριών μέχρι και τις 15 με 20 του μήνα περίπου, θα πρέπει λογικά να οδηγηθούμε σε μια εκτόνωση αυτής της μεσημβρινής ροής. Αυτό σημαίνει ότι είναι πολύ πιθανό ένας αντικυκλώνας – ατμοσφαιρικό βουνό να αναπτυχθεί κοντά στη γειτονιά μας.

Αυτό θα οδηγήσει πολύ πιθανόν σε έναν ήπιο καιρό που θα συνοδευτεί από ήπιο πεδίο ανέμων και άνοδο της Θερμοκρασίας. Από την άλλη καθώς θα οδηγούμαστε στην αλλαγή του χρόνου και τις πρώτες ημέρες του νέου έτους ίσως η όλη αυτή εξέλιξη οδηγήσει με τη σειρά της σε ξηρό κρύο καιρό που σημαίνει ότι η θερμοκρασία θα πέσει, ο βοριάς θα πάρει το πάνω χέρι αλλά από βροχές – χιόνια λίγα γενικά πράγματα.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Θρίλερ: Εκτροχιάστηκε τρένο με 75 επιβάτες στου Ρέντη

Κορωνοϊός: Η κατανομή των σημερινών (8/12) κρουσμάτων

Share