Σημαντική προειδοποίηση από τον Σάκη Αρναούτογλου - ««Πολύ μεγάλη προσοχή στις...»

Αναλυτικά η πρόγνωση!

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Σημαντική προειδοποίηση από τον Σάκη Αρναούτογλου - ««Πολύ μεγάλη προσοχή στις...»

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε ο Σάκης Αρναούτογλου μέσα από το κεντρικό δελτίο καιρού στην ΕΡΤ. Συγκεκριμένα, τόνισε πως μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται να εμφανιστούν έντονα καιρικά φαινόμενα.

Ο έμπειρος μετεωρολόγος αναφέρει, ότι θα υπάρξουν δύο ραγδαίες επιδεινώσεις των συνθηκών, με την πρώτη να είναι… εξπρές την Παρασκευή (10/12), με μπόρες, βροχές και καταιγίδες. Παράλληλα, οι άνεμοι θα φτάσουν μέχρι και τα 9 μποφόρ, με τις χιονοπτώσεις να σημειώνονται επίσης μέχρι και κάτω από τα 1.000 μέτρα. Από το μεσημέρι, όμως, τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν σιγά σιγά μέχρι και το βράδυ της Παρασκευής.

Στην Αττική, παράλληλα, θα υπάρξει ένα δυνατό πέρασμα από μπόρες, μαζί με ένα δυνατό νοτιοδυτικό άνεμο, με τους ανέμους στα 9 μποφόρ και τον υδράργυρο να φτάνει τους 16 βαθμούς. Και εκεί, όμως, από το μεσημέρι οι συνθήκες θα βελτιωθούν αισθητά, ενώ ήδη έχουν προκύψει μερικά στοιχεία για τον καιρό που θα κάνει μέχρι και την Πρωτοχρονιά.

Το Σάββατο (11/12), η επιδείνωση θα είναι ακόμη ισχυρότερη, με πολλές βροχές και καταιγίδες να αρχίζουν να σημειώνονται από τα δυτικά το βράδυ της προηγούμενης ημέρας, για να εξαπλωθούν στις επόμενες ώρες σε όλη την Ελλάδα. Οι συνθήκες θα είναι αρκετά σκληρές, με κίνδυνο έως και για χειμάρρους, πλημμύρες και κατολισθήσεις σε πιο ορεινές περιοχές.

Από την Κυριακή (12/12), όμως, τα φαινόμενα πάλι θα αρχίσουν να εξασθενούν, παραμένοντας έτσι και τη Δευτέρα (13/12) με κάποια τοπικά φαινόμενα, ενώ η θερμοκρασία θα αρχίσει να πέφτει.

Αναλυτικά η πρόγνωση από τον Σάκη Αρναούτογλου

Η πρώτη εκτίμηση για τα Χριστούγεννα

Σε μια πρώτη εκτίμηση για τον καιρό με τον οποίο θα κάνουμε φέτος Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά προχώρησε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης σε ανάρτησή του.

Ο ίδιος την ίδια στιγμή προειδοποιήσε για ισχυρές βροχές σήμερα Δευτέρα και αύριο, Τρίτη, σε αρκετές περιοχές της επικράτειας.

Αρχικά ο Κλέαρχος Μαρουσάκης σημειώνει για το νέο κύμα κακοκαιρίας που αναμένεται να απασχολήσει τη χώρα μας ότι θα έχει «κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές – καταιγίδες, τους πολύ ισχυρούς νοτιάδες ακόμη και τα χιόνια στα ορεινά ίσως δε και πιο χαμηλά στα βορειοδυτικά τμήματα» ενώ στο τέλος κάνει μια πρώτη εκτίμηση για τον καιρό που θα κάνει τα Χριστούγεννα.

Με τα προγνωστικά δεδομένα να θέλουν να συνεχίζεται η “παρέλαση” των κακοκαιριών μέχρι και τις 15 με 20 του μήνα περίπου, θα πρέπει λογικά να οδηγηθούμε σε μια εκτόνωση αυτής της μεσημβρινής ροής. Αυτό σημαίνει ότι είναι πολύ πιθανό ένας αντικυκλώνας – ατμοσφαιρικό βουνό να αναπτυχθεί κοντά στη γειτονιά μας.

Αυτό θα οδηγήσει πολύ πιθανόν σε έναν ήπιο καιρό που θα συνοδευτεί από ήπιο πεδίο ανέμων και άνοδο της Θερμοκρασίας. Από την άλλη καθώς θα οδηγούμαστε στην αλλαγή του χρόνου και τις πρώτες ημέρες του νέου έτους ίσως η όλη αυτή εξέλιξη οδηγήσει με τη σειρά της σε ξηρό κρύο καιρό που σημαίνει ότι η θερμοκρασία θα πέσει, ο βοριάς θα πάρει το πάνω χέρι αλλά από βροχές – χιόνια λίγα γενικά πράγματα.

Posted by Klearhos Marousakis on Sunday, December 5, 2021