Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2022 | Επικοινωνία

Μετάλλαξη Όμικρον: 26 κρούσματα στην Ελλάδα

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Μετάλλαξη Όμικρον:  26 κρούσματα στην Ελλάδα
Ενημέρωση 20.12.2021 13:27
Από Ίρις Βίλα

Ραγδαία είναι η αύξηση των κρουσμάτων της μετάλλαξης Όμικρον όπου απασχολεί ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό στην Ελλάδα καθώς ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Θεοκλής Ζούτης ανακοίνωσε 26 κρούσματα. Μάλιστα, υπήρξε και ο πρώτος νεκρός.

Η ανακοίνωση των κρουσμάτων της μετάλλαξης Όμικρον

«Έχουμε αυτή τη στιγμή επιβεβαιωμένα 26 κρούσματα με τη μετάλλαξη Όμικρον. Μη παραμείνουμε σε αυτό τον αριθμό. Αναμένεται να δούμε περισσότερα κρούσματα. Τα περισσότερα από αυτά δεν σχετίζονται με ταξίδι σε χώρα που είχε αυξημένη επιδημιολογική εικόνα της Όμικρον. Αυτό δείχνει πως κυκλοφορεί ο ιός στην κοινότητά μας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ζαούτης.

«Αναμένεται η αύξηση στη μετάλλαξη Όμικρον. Η μετάλλαξη όντως είναι πιο μεταδοτική και έχει απλωθεί σε πάνω από 90 κράτη και νομίζω πως μας λέει κάτι. Κράτη που έχουν διαφορετικές εικόνες όσον αφορά την ηλικία και την κάλυψη από εμβόλιο.

Αυτό που εκκρεμεί ακόμα για να είναι πιο ξεκάθαρο είναι αν υπάρχει αυξημένη νοσηρότητα από αυτή τη μετάλλαξη. Εκεί φαίνεται πως μπορεί να συνδέεται με πιο ήπια συμπτώματα, αλλά δεν είναι ξεκάθαρη ακόμα η εικόνα για την Όμικρον.»

Αυτούς απειλεί περισσότερο η Μετάλλαξη Όμικρον

Ανησυχία προκαλεί στους επιστήμονες η ικανότητα της μετάλλαξης Όμικρον να διαφεύγει της φυσικής ανοσιακής προστασίας, όπως αναφέρεται στην πρώτη σχετική μελέτη από τη Νότια Αφρική. Παράλληλα, παρότι τα κυβερνητικά στελέχη σχεδίαζαν να μην προχωρήσουν άμεσα σε νέα μέτρα, τελικώς υπό τον φόβο της διασποράς, πληροφορίες αναφέρουν ότι πλέον υπάρχουν στο συρτάρι 3 νέα μέτρα.

Σύμφωνα με αυτήν τη μελέτη, το νέο μεταλλαγμένο στέλεχος συνδέεται με... διαβάστε αναλυτικά στο Athensmagazine.gr

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Μετάλλαξη Όμικρον: Έτσι έφτασε στην Ελλάδα το πρώτο κρούσμα

Κορωνοϊός: Οι πρώτες δηλώσεις του «ασθενής 0» - «Το έμαθα από τα κανάλια»

Share