Ισχυρός σεισμός στην Φλώρινα - Στους δρόμους οι κάτοικοι και κλειστά σχολεία

Τι αναφέρει ο Τσελέντης;

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Ισχυρός σεισμός στην Φλώρινα - Στους δρόμους οι κάτοικοι και κλειστά σχολεία

Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε στην Φλώρινα και συγκεκριμένα, 5,3 Ρίχτερ στις 23:43 της Κυριακής, με επίκεντρό μόλις 2 χλμ. από την κεντρική πλατεία της πόλης, προς τη συνοικία «Σίμος Ιωαννίδης», λίγες ημέρες μετά από αυτόν στην Κρήτη. Οι κάτοικοι βγήκαν από τα σπίτια τους σε πλατείες και ανοικτούς χώρους, ενώ ακολούθησαν και αρκετοί ισχυροί μετασεισμοί, με επίκεντρο τις περιοχές Ακρίτας και Άνω Κλεινές, κοντά στα σύνορα με τη Βόρεια Μακεδονία.

Μετά τον σεισμός αναφέρθηκαν μόνο μικρές ζημιές στο εσωτερικό διαμερισμάτων, κυρίως στον τελευταίο όροφο πολυκατοικιών, ενώ σύμφωνα με τον δήμαρχο Φλώρινας, Βασίλη Γιαννάκη, έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές τρία μπαλκόνια διαμερισμάτων.

Κλειστά θα μείνουν τα σχολεία και στο Αμύνταιο μετά τον σεισμό

Όπως αναφέρει το kozanimedia.gr, με απόφαση του Δημάρχου Αμυνταίου κ. Άνθιμου Μπιτάκη, λόγω των σεισμικών δονήσεων που σημειώνονται στην περιοχή, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Αμυνταίου θα παραμείνουν κλειστά σήμερα Δευτέρα 10 Ιανουαρίου.

Τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί θα παραμείνουν κλειστοί τόσο στη Φλώρινα, όσο και στις Πρέσπες, έπειτα από σχετικές αποφάσεις των Δημάρχων.

Η δήλωση του Τσελέντη για τον σεισμό στην Φλώρινα

Ο Άκης Τσελέντης, διευθυντής Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, αναφορικά με το σεισμό στη Φλώρινα, που έγινε αισθητός σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα είπε πώς «Το πρόβλημα ήταν ότι ο σεισμός ήταν πολύ κοντά στην πόλη της Φλώρινας με μικρό εστιακό βάθος. Έχουμε πλούσια μετασεισμική ακολουθία, είχαμε πάνω από 30 σεισμούς, και αυτό δείχνει ότι τα 5,3 Ρίχτερ ήταν μάλλον ο κύριος σεισμός. Είναι πολύ καλό που έχουμε συνεχείς μετασεισμούς»