Κακοκαιρία «Διομήδης»: Καταιγίδες και χιόνια σε όλη τη χώρα

Δείτε αναλυτικά που θα υπάρξει πρόβλημα

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Κακοκαιρία «Διομήδης»: Καταιγίδες και χιόνια σε όλη τη χώρα

Για δεύτερη ημέρα η κακοκαιρία Διμήδης έχει επηρεάσει την Ελλάδα με αποτέλεσμα να υπάρξουν ισχυρές βροχοπτώσεις, ιδίως στη Θεσσαλία και τις Σποράδες, αλλά και χιονοπτώσεις σε ορεινά τμήματα.

Στην Κεντρική Μακεδονία, η κυκλοφορία διεξάγεται χωρίς σοβαρά προβλήματα στο εθνικό και στο μεγαλύτερο μέρος του επαρχιακού δικτύου.

Στο νομό Χαλκιδικής, από χθες το βράδυ έχει διακοπεί η κυκλοφορία, λόγω βροχοπτώσεων, στο 1ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Ορμύλιας- Βραστάμων και στο 1ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Μεταμόρφωσης - Μεταγγιτσίου.

Επίσης, στο 1ο χιλιόμετρο δημοτικής οδού που συνδέει την επαρχιακή οδό Μουδανίων - Σιθωνίας με το δημοτικό διαμέρισμα Ολύνθου.

Ωστόσο, αποκαταστάθηκε, σήμερα το πρωί, η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα στην επαρχιακή οδό Αγίου Νικολάου - Μεγάλης Παναγιάς. Από την άλλη, η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εγνατία Οδό, καθώς και στο εθνικό και λοιπό επαρχιακό οδικό δίκτυο, διεξάγεται κανονικά.

Αναλυτικά ο καιρός για την Τετάρτη 12/01

Στα δυτικά προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια
τμήματα σποραδικές καταιγίδες οι οποίες στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και μέχρι το μεσημέρι στη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια θα είναι κατά τόπους ισχυρές.

Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά καθώς και σε περιοχές της βόρειας χώρας με χαμηλό υψόμετρο. Τα φαινόμενα βαθμιαία στα βόρεια θα σταματήσουν και στις υπόλοιπες περιοχές θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα νότια.

Οι άνεμοι στα νοτιοανατολικά θα είναι αρχικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6, βαθμιαία θα γίνουν βόρειοι 5 με 7 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο 8 και τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση και θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα.

Στα βόρεια ηπειρωτικά δεν θα ξεπεράσει τους 4 με 5, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τους 7 με 8 και στα νησιά τους 13 με 14 βαθμούς Κελσίου. Κατά τόπους παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.