Ποινική δίωξη στον ιερέα που βίασε την ανήλικη - Την Τρίτη η απολογία του

Την έβαζε να εξομολογηθεί και μετά τη βίαζε

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Ποινική δίωξη στον ιερέα που βίασε την ανήλικη - Την Τρίτη η απολογία του

Στα δικαστήρια της σχολής Ευελπίδων βρέθηκε πριν από λίγη ώρα ο ιερέας που συνελήφθη για τον βιασμό μίας ανήλικης κοπέλας, όπου του ασκήθηκε ποινική δίωξη για πολύ σκληρά αδικήματα, ενώ οι λεπτομέρειες που βγαίνουν σιγά σιγά στην επιφάνεια για την υπόθεση σοκάρουν.

Μετά την άσκηση της δίωξης σε βάρος του, η δικογραφία διαβιβάστηκε σε τακτικό ανακριτή, ενώπιον του οποίου παραπέμφθηκε και ο κατηγορούμενος. Ζήτησε, ωστόσο, και έλαβε προθεσμία για την Τρίτη προκειμένου να ενημερωθεί για την σε βάρος του δικογραφία και να προετοιμάσει την απολογία του. Μάλιστα, στα δικαστήρια βρέθηκε και η κόρη του κατηγορούμενου ιερέα, η οποία φώναζε πως ο πατέρας της είναι αθώος.

Ο ιερέας συνελήφθη μετά την έκδοση εντάλματος από τον ανακριτή με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα. Ο εισαγγελέας πρωτοδικών Νίκος Στεφανάτος, ο οποίος χθες παρέλαβε την προανακριτική δικογραφία, λόγω της σοβαρότητας των κατηγοριών και της ύπαρξης ανήλικου θύματος, μελέτησε άμεσα το υλικό με τις καταγγελίες της ανήλικης και προχώρησε στην άσκηση της βαριάς ποινικής δίωξης σε βάρος του ιερέα.

Ο ιερέας την έβαζε να εξομολογηθεί και μετά τη βίαζε

Συγκλονιστικές λεπτομέρειες για την αηδιαστική δράση του έκφυλου ρασοφόρου του ιερού ναού των Κάτω Πατησίων φέρνει στη δημοσιότητα το prorothema.gr. Το πιο συγκλονιστικό από όλα είναι ότι το κοριτσάκι που βιαζόταν από τον 37χρονο ιερέα, πατέρα τριών ανήλικων παιδιών, που από τα τέλη του 2019 μέχρι το πρώτο εξάμηνο του 2020, αποφάσισε να σπάσει πριν δύο μήνες τη σιωπή της, μετά από μια ταινία που είδε με κακοποιήσεις παιδιών.

Ρόδος: Αναβλήθηκε η δίκη του 18χρονου ο οποίος κατηγορείται ότι βίασε τον 13χρονο αδελφό του

Η υπόθεση στην Ρόδο με το τον 18χρονο ο οποίος βίασε παρουσία φίλου του, τον 13χρονο μικρότερο αδερφό του έχει απασχολήσει ιδιαίτερα καθώς για την 14η Φεβρουαρίου 2022 αναβλήθηκε χθες από το Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων η εκδίκαση της υπόθεσης.

Το δικαστήριο διατήρησε τους περιοριστικούς όρους απαγόρευσης προσέγγισης ανηλίκων και κυρίως του αδελφού του αλλά και της παρακολούθησής του από ιατρούς κλινικής ψυχοκινητικής αποκατάστασης που του έχουν επιβληθεί.

Μάλιστα, συγκατηγορούμενός του είναι κι ένας 18χρονος φίλος του. Κατηγορείται ειδικότερα για συνέργεια σε βιασμό και για συνέργεια στην τέλεση γενετήσιων πράξεων με ανήλικο που έχει συμπληρώσει τα 12 έτη αλλά όχι τα 14 έτη.

Η κατάθεσή του

Την 20η Αυγούστου 2020 και ώρα 08.00 όπως λέει, μετέβη στην οικία του ο φίλος του για να δουν τηλεόραση, να παίξουν στον υπολογιστή και γενικά να του κάνει παρέα καθώς έπρεπε να προσέχει την μητέρα του και δεν μπορούσε να βγεί από την οικία του. Λίγη ώρα μετά πήγε στην οικία και ο μικρός αδελφός του φίλου του και επειδή έκαναν φασαρία τους ζήτησε να φύγουν ενώ εκείνος έμεινε στην οικία του με την μητέρα του και τον αδελφό του.

Σύμφωνα με την dimokratiki.gr, είπε ότι του έστειλε μήνυμα ο συγκατηγορούμενός του ο οποίος του έλεγε ότι τους κατηγορούν ότι βίασαν τον αδελφό του ενώ πήγε στο σπίτι του και του είπε και τα ίδια δια ζώσης ενώ ήταν νευρικός και ανήσυχος διότι δεν είχε λάβει την αγωγή του. Στο σπίτι βρισκόταν και η μητέρα του που άρχισε να φωνάζει και να τον χτυπά και ακολούθως τηλεφώνησε ο ίδιος στην αστυνομία καθώς δεν είχε καμία σχέση με οποιαδήποτε περιστατικό βιασμού. Ο 18χρονος φίλος του θύτη υποστήριξε ότι για το τι συνέβη στην καλύβα μεταξύ του φίλου του και του αδελφού του τελευταίου δεν έχει καμία σχέση και γνώση και ότι έμαθε τι έγινε από την αστυνομία.

Ο κύριος κατηγορούμενος από την άλλη δια της συνηγόρου υπέβαλε αιτήσεις για ιατρική και ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη από ειδικό παιδοψυχίατρο αλλά και για την υποβολή του σε ατομική αξιολόγηση από την υπηρεσία επιμελητών ανηλίκων και κοινωνικής αρωγής.

Επιβεβαίωσε τα όσα ισχυρίστηκε ο συγκατηγορούμενός του λέγοντας ότι δεν ήταν εκείνος παρόν στο περιστατικό με τον αδελφό του ενώ ομολόγησε την αιμομιξία αλλά αρνήθηκε τον βιασμό ισχυριζόμενος ότι όσα έγιναν με τον 13χρονο αδελφό του έγιναν με την συναίνεση του τελευταίου!! Αρνήθηκε μάλιστα ότι ο ίδιος άσκησε βία ενώ ισχυρίστηκε ότι είναι ο ίδιος θύμα ενδοοικογενειακής βίας.

Πηγή: protothema.gr