Σάββατο, 28 Μαΐου 2022 | Επικοινωνία

«Πλημμύρισε» το κέντρο της Αθήνας - Πορεία αλληλεγγύης για την 24χρονη

«Εγώ αδελφή μου σε πιστεύω»

«Πλημμύρισε» το κέντρο της Αθήνας - Πορεία αλληλεγγύης για την 24χρονη
Ενημέρωση 22.01.2022 12:52
Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

«Χωρίς συναίνεση είναι πάντα βιασμός». Με αυτό το μήνυμα ξεχύθηκε το βράδυ της Παρασκευής (21/1) ο κόσμος στο κέντρο της Αθήνας σε μία πορεία υποστήριξης για την 24χρονη που έπεσε θύμα βιασμού σε γνωστό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης.

Η νεαρή έχει δεχθεί ένα συγκλονιστικό κύμα υποστήριξης τις τελευταίες μέρες, κάτι για το οποίο μίλησε άλλωστε και στις πρώτες δηλώσεις της μετά την τελευταία κατάθεσή της (δείτε εδώ όλα όσα είπε).

Άνδρες και γυναίκες βρέθηκαν στο Σύνταγμα, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ. μπροστά από τη Βουλή συγκεντρώθηκαν περίπου 3.500 άτομα

Εικόνες από την πορεία για την 24χρονη

Η αποκάλυψη της φίλης της 24χρονης

«Με την Γ. γνωριζόμαστε από το Γυμνάσιο. Εκεί γνωριστήκαμε οπότε την ξέρω πολύ καλά, ήξερα και τη μαμά της. Με τη μαμά της είχαμε πάει και διακοπές. Εγώ έμαθα για το περιστατικό από τις ειδήσεις. Χάσαμε τη γη κάτω από τα πόδια μας, δεν ξέραμε τι να κάνουμε. Κατευθείαν επικοινωνήσαμε μαζί της. Είναι σε πολύ δύσκολη κατάσταση και να απαντήσει και να πει τι έγινε. Δεν την πιέζουμε, είμαστε δίπλα της και της είπαμε πως ότι χρειαστεί θα είμαστε εδώ.

Πιστεύουμε τη δική της πλευρά, δε σκεφτήκαμε κάτι άλλο, την ξέρουμε πως είναι. Και αυτά που έχει περάσει. Από τη στιγμή που έχει χάσει τόσους ανθρώπους από κοντά της, και τους δικούς της ανθρώπους, τη μαμά της, τον μπαμπά της, τον σύντροφό της που πάλευε τόσα χρόνια γι αυτόν τον άνθρωπο. Δεν έτρωγε αυτός, δεν έτρωγε αυτή.

Ήταν πολύ χάλια ψυχολογικά. Πλέον τη δύναμή της την έχει δείξει, μετά από όλα αυτά που πέρασε, ότι άντεξε. Από τη στιγμή που ξεπέρασε όλα αυτά, δεν ξέρω τι δύναμη έχει πια αυτός άνθρωπος μέσα του. Δείχνει κάθε μέρα τη δύναμή της. Πρώτα έχασε το σύντροφό της και μετά από 40 ημέρες έχασε τη μητέρα της. Τον πατέρα της τον είχε χάσει πριν ένα χρόνο σε τροχαίο.

Σε αυτή την ηλικία ποιος δεν πηγαίνει σε πάρτι; Δεν είναι ανήλικη ούτε ζούμε σε μια εποχή που δε μπορείς να βγαίνεις από το σπίτι γιατί είσαι γυναίκα. Κι εμείς πηγαίνουμε. Όλοι πηγαίνουμε σε πάρτι. Απλά αυτό το πάρτι ήταν κανονισμένο αλλιώς. Δηλαδή επειδή εγώ βγήκα, αυτό σημαίνει ότι δίνει το δικαίωμα σε κάποιον άνθρωπο να μου κάνει κακό; Όχι φυσικά.

Εγώ τα πρόσωπα που έχουν ακουστεί δεν τα ήξερα προσωπικά. Σίγουρα ξέρουν όλοι ότι γίνονται πάρτι και ότι πάνε άνθρωποι που έχουν παραπάνω χρήματα. Αλλά εντάξει, δε γνώριζα ότι γίνονται τέτοια πράγματα σε ξενοδοχεία. Έτσι πιστεύω ότι πήγε και η Γεωργία, με αυτή τη σκέψη, ότι ήταν πάρτι ατόμων της ηλικίας μας γιατί εδώ η κοινωνία μας είναι λίγο πιο πίσω. Είναι αθώα τα πράγματα. Θα έχει τα ποτά του, θα έχει τον κόσμο του αλλά όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους. Δε θέλει να κάνει κακό ο ένας στον άλλο.

Με αυτό το σκεπτικό πιστεύω ότι πήγε. Την κάλεσαν άτομα κοντά στην ηλικία της, είπε “τι θα κάνουμε, θα περάσουμε καλά, θα πιούμε, είναι Πρωτοχρονιά” ποιος δε θέλει να βγει την Πρωτοχρονια;

Αυτοί προφανώς είχαν άλλα πράγματα στο κεφάλι τους. Εμπιστεύτηκε λάθος ανθρώπους που θεωρούσε ότι είναι φίλοι της. Και να με καλέσει κάποιος σε ένα πάρτι τον εμπιστεύομαι γιατί είμαστε όλοι γνωστοί μεταξύ μας. Τα μαγαζιά που ακούστηκαν τα ξέρω, σαν καφετέριες αλλά δεν ξέρω ποιοι τις έχουν ούτε αυτούς που κατηγορούνται, τα ονόματά τους τώρα τα άκουσα. Είμαστε σε μια εποχή που η γυναίκα δεν πρέπει να φοβάται να μιλήσει να κυκλοφορήσει. Δεν είμαστε θύματα οι γυναίκες να φοβόμαστε μη μας σκοτώσει ο άλλος ή μας μεθύσει η μας βιάσει», είπε χαρακτηριστικά η φίλη της 24χρονης.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Ηλίας Γκιώνης: Ο σύντροφός του δέχτηκε απειλές για την ζωή του - «Σας προειδοποιώ για το τι θα ακολουθήσει»

Βιασμός 24χρονης Θεσσαλονίκη: Οι καταθέσεις 3 ατόμων που βρέθηκαν στο πάρτι - Κρίσιμες οι μαρτυρίες τους

Share