Κακοκαιρία Ελπίς: Μπλακ άουτ στην Παλλήνη

Επιστροφή στα περσινά...

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Κακοκαιρία Ελπίς: Μπλακ άουτ στην Παλλήνη

Δεν πρόλαβε καλά καλά να ξεκινήσει η κακοκαιρία «Ελπίς» και μας έφερε τα καλά της περσινής «Μήδειας». Η Παλλήνη φαίνεται πως είναι από τις πρώτες περιοχές της Αττικής που αντιμετωπίζει πρόβλημα με το ρεύμα.

Ειδικότερα όπως μετέδωσε στην τηλεόραση του Open o Αργύρης Καλογερόπουλος εδώ και μία ώρα μπλακ άουτ έχει σημειωθεί σε πολλές περιοχές της Παλλήνης και δεν προβλέπεται να αποκατασταθεί το πρόβλημα για την επόμενη μία ώρα.

Επίσης, ένα μεγάλο μέρος της Νέας Μάκρης έχει μείνει και αυτό εκτός δικτύου.

Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί στην Αττική λόγω χιονιού

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το δεύτερο και σφοδρότατο κύμα της κακοκαιρίας «Ελπίδα» που πλήττει από το Σάββατο τη χώρα μας. Ήδη από νωρίς το πρωί της Δευτέρας έχει αρχίσει έντονη χιονόπτωση στα βόρεια της Αττικής, με ορισμένες περιοχές να έχουν ντυθεί στα λευκά, ενώ αραιές χιονοπτώσεις έχουν κάνει την εμφάνισή τους και νοτιότερα, προς το κέντρο της Αθήνας.

Μάλιστα, προ ολίγου οι Αρχές αποφάσισαν τη διακοπή της κυκλοφορίας των βαρέων οχημάτων στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας από το ύψος της Καλυφτάκη στην Κηφισιά.

Ακόμη, η Τροχαία Αττικής αποφάσισε τη διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στους εξής δρόμους:

Στην Οδό Αναστάσεως (Παπάγου) και στα δύο ρεύματος κυκλοφορίας από τα κοιμητήρια Παπάγου προς τον Υμηττό.

Στη Λεωφόρο Διονύσου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από την περιοχής της Ανατολής (Νέα Μάκρη) προς Πεντέλη.

Στην Ανώνυμο Οδό (Καισαριανή) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από το ύψος της Καλοπούλας προς Υμηττό

Την ίδια στιγμή, έκκληση για περιορισμό των μετακινήσεων απηύθυνε χθες ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, έπειτα από την ευρεία συντονιστική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής.