Ισχυρή έκρηξη στη Λεωφόρο Συγγρού - Σοκαριστικές φωτογραφίες από το εσωτερικό του κτηρίου

Τραυματίας ένας 78χρονος

Αναστασία Χήρα
Youweekly Editor
Ισχυρή έκρηξη στη Λεωφόρο Συγγρού - Σοκαριστικές φωτογραφίες από το εσωτερικό του κτηρίου

Λίγες καιρό μετά την έκρηξη εργοστασίου στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, στις 6:50, το πρωί της Τετάρτης 26/1 σημειώθηκε μια ισχυρή έκρηξη στην αρχή της Λεωφόρου Συγγρού, η οποία έγινε αισθητή από πολλά διαφορετικά σημεία της Αττικής. Οι αστυνομικές απομάκρυναν, μάλιστα, τον κόσμο από την περιοχή, δημιουργώντας μια απόσταση ασφαλείας από το κτήριο που εξερράγη, καθώς δεν ήταν ακόμα σαφή τα αίτια που προκάλεσαν το περιστατικό.

Η έκρηξη αυτή δημιούργησε σοβαρές ζημιές όχι μόνο στο ίδιο το κτήριο αλλά και στο απέναντι, ενώ σαν πιθανότερη αιτία της έκρηξης φαίνεται να είναι η διαρροή αερίου σε ένα κτήριο που τελεί ανακαίνισης.

Μοναδικός τραυματίας είναι ένας 78χρονος, ο οποίος έχει μεταφερθεί στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο, στην μονάδα εγκαυμάτων. Να σημειωθεί πως η ζωή του ηλικιωμένου άνδρα δεν κινδυνεύει.

Το βομβαρδισμένο τοπίο στην Λεωφόρο Συγγρού μετά την σφοδρή έκρηξη

Το δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ εξασφάλισε πλάνα από το φλεγόμενο κτήριο, λίγα λεπτά μετά την έκρηξη και οι εικόνες θυμίζουν βιβλική καταστροφή.

Φωτογραφίες - ντοκουμέντα από το εσωτερικό κτηρίου

Η έκρηξη που σημειώθηκε στη Λεωφόρο Συγγρού, το πρωί της Τετάρτης 26/1, έχει προκαλέσει τεράστιες καταστροφές όχι μόνο στο κτήριο όπου συνέβη, αλλά και στα γειτονικά. Από την έκρηξη υπάρχουν, επιπλέον, αρκετές ζημιές σε αυτοκίνητα που βρίσκονταν σε εμβέλεια ακόμα και πάνω από εκατό μέτρα.

Ένα από τα διπλανά κτήριο από αυτό που σημειώθηκε η έκρηξη στον αριθμό 3, στον αριθμό Συγγρού 5, υπάρχει μια σχολή χορού η οποία έχει υποστεί τεράστιες υλικές ζημιές από την ανείπωτη καταστροφή.

Στις φωτογραφίες που ακολουθούν φαίνεται το μέγεθος της καταστροφής:

Ισχυρή έκρηξη στην Λεωφόρο Συγγρού 3.
Ισχυρή έκρηξη στην Λεωφόρο Συγγρού 2.
Ισχυρή έκρηξη στην Λεωφόρο Συγγρού.