Θετική στον κορωνοϊό η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη

Το αποκάλυψε με μία ανάρτηση

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Θετική στον κορωνοϊό η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη

Με μία ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, η Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη, ανακοίνωσε στους διαδικτυακούς της φίλους πως βρέθηκε και εκείνη θετική στον κορωνοϊό.

Την ώρα που η κυβέρνηση αποφασίζει τη σταδιακή άρση των μέτρων που είχαν παρθεί, η Μαρία Σπυράκη εξηγεί ποια είναι τα συμπτώματα που έχει.

Η ανάρτηση της Μαρίας Σπυράκη για τον κορωνοϊό

«Ο COVID-19 με βρίσκει τριπλά εμβολιασμένη και έχοντας κάνει επιπλέον και το εμβόλιο της γρίπης. Τα συμπτώματα που έχω περιορίζονται σε ένα επίμονο μπούκωμα.

Θα δουλεύω από το σπίτι για τις επόμενες δέκα ημέρες, όπως προβλέπει το πρωτόκολλο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Να προσέχετε και να μην παραλείψετε την τρίτη δόση του εμβολίου!», έγραψε χαρακτηριστικά η Μαρία Σπυράκη

Ο 🦠COVID-19 με βρίσκει τριπλά εμβολιασμένη και έχοντας κάνει επιπλέον και το εμβόλιο της γρίπης.Τα συμπτώματα που έχω...

Posted by Μαρία Σπυράκη on Thursday, January 27, 2022

Ποια είναι η Μαρία Σπυράκη

Η Μαρία Σπυράκη γεννήθηκε στη Λάρισα το 1965, όπου και μεγάλωσε.

Σπούδασε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Χημεία, ενώ στη συνέχεια σπούδασε δημοσιογραφία, πιο συγκεκριμένα ΜΜΕ και Ειδήσεις, στο London School of Journalism. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια για την ΕΕ, το ΝΑΤΟ, για ευρωπαϊκά προγράμματα αλλά και για τις μετακινήσεις πληθυσμών.

Το 1992 ξεκίνησε να εργάζεται ως δημοσιογράφος στον 904 Αριστερά στα FM, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ενώ συνέχισε την καριέρα της στο STAR, στο ALTER και στο Mega. Ακόμα, η Μαρία Σπυράκη έχει εργαστεί σε διάφορες εφημερίδες, όπως η «Ημερησία του Σαββάτου», «Εξουσία», «Αγγελιοφόρος» και «Επενδυτής». Μάλιστα, έχει συμμετάσχει σε δημοσιογραφικές αποστολές σε Βόρεια Μακεδονία, Αλβανία, Βουλγαρία, Σερβία και Μαυροβούνιο. Από το 1998 έως το 2014, εργαζόταν στο πολιτικό ρεπορτάζ.

Από το 2003 και για έναν χρόνο εργάστηκε στον Τομέα Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ενώ το 2004 τοποθετήθηκε στο γραφείο του Σταύρου Δήμα, τότε Επιτρόπου της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Το 2009, ξεκίνησε να παρακολουθεί κύκλο σπουδών στο Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα την οικονομική κρίση αλλά και τη συμβουλευτική διαχείριση κρίσεων, τους οποίους ολοκλήρωσε το 2011.

Τον Μάρτιο του 2014, η Μαρία Σπυράκη παραιτήθηκε από την ενεργό δημοσιογραφία, για να συμμετέχει στο Ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, μετά από πρόταση του πρωθυπουργού και προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά.

Στις Εκλογές της 25ης Μαΐου 2014, η Μαρία Σπυράκη εξελέγη Ευρωβουλευτής της ΝΔ (ΕΛΚ) και μάλιστα πρώτη σε σταυρούς προτίμησης (241.005 σταυροί προτίμησης).

Στις Ευρωεκλογές του 2019, επανεξελέγη Ευρωβουλευτής της ΝΔ (ΕΛΚ), συγκεντρώνοντας 319.237 σταυρούς προτίμησης.

Είναι παντρεμένη με τον Στράτο Στυλιανίδη, επίκουρο καθηγητή του ΑΠΘ, και έχουν δύο παιδιά.