Πανικός στη Βουλή: Πιάστηκαν στα χέρια Γεωργιάδης και Πολάκης

Τους χώρισε η φρουρά

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Πανικός στη Βουλή: Πιάστηκαν στα χέρια Γεωργιάδης και Πολάκης

Πρόσωπο με πρόσωπο ήρθαν στο εντευκτήριο της Βουλής ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Παύλο Πολάκη, λίγο μετά την πρόταση μομφής του Αλέξη Τσίπρα και τα ανάμεσά τους αίματα δεν άργησαν να ανάψουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δυο βουλευτές κάθονταν σε κοντινά τραπέζια όταν ο Παύλος Πολάκης απευθύνθηκε στον υπουργό Ανάπτυξης λέγοντας του πως οι δυο τους θα τα πουν μεθαύριο, εννοώντας την συζήτηση του αναπτυξιακού νόμου. Κατά πληροφορίες λέγεται ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε «να φοράς τσίγκινο σωβρακάκι την Τρίτη».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε «όποτε θέλεις» και πως την «Τετάρτη θα σου κάνω αγωγή ένα εκατομμύριο ευρώ αν δεν μου ζητήσεις συγγνώμη».

Η ένταση και οι φωνές ανέβηκαν κατακόρυφα με τον Παύλο Πολάκη να λέει πως οι υποθέσεις όσο εύκολα αρχειοθετούνται τόσο εύκολα ανασύρονται από το αρχείο και τον Άδωνι Γεωργιάδη να φωνάζει «με απειλείς» και κάπου εκεί μπήκε ο κόσμος ανάμεσα τους, αποσοβώντας τα χειρότερα.

Βίντεο από την ένταση ανάμεσα σε Πολάκη και Γεωργιάδη

Η απάντηση του Άδωνι Γεωργιάδη για το περιστατικό με τον Πολάκη

Στο επεισόδιο που είχε με τον Παύλο Πολάκη αναφέρθηκε μιλώντας το πρωί της Δευτέρας (31/1) ο Αδωνις Γεωργιάδης. Ο υπουργός Ανάπτυξης, δέχθηκε φραστική επίθεση από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ όταν βρισκόταν με «γαλάζιους» βουλευτές στο καφενείο της Βουλής κι ο Χανιώτης βουλευτής τον πλησίασε και του απευθύνθηκε με βαρύτατους χαρακτηρισμούς.

«Δεν θα κάνουμε τη Βουλή βόθρο επειδή αυτό είναι το επίπεδο του Πολάκη» είπε στον Γιώργο Παπαδάκη, ο οποίος γελούσε, με τον κ. Γεωργιάδη να του λέει ότι «δεν είναι για γέλια, να λέει βουλευτής κόμματος και μάλιστα της Αριστεράς που υποτίθεται είναι ηθική για τσίγκινα σωβρακάκια». Παράλληλα, ο υπουργός Ανάπτυξης είπε ότι δεν θα έφταναν σε σημείο να έρθουν στα χέρια, αλλά πράγματι ο Βασίλης Σπανάκης επενέβη και μπήκε ανάμεσά τους για να μην ξεφύγει η κατάσταση.