Γνωστός δημοσιογράφος πέθανε από κορωνοϊό - «Φοβόταν να κάνει το εμβόλιο»

Δύσκολες ώρες

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Γνωστός δημοσιογράφος πέθανε από κορωνοϊό - «Φοβόταν να κάνει το εμβόλιο»

Την μάχη με τον κορωνοϊό έχασε ο γνωστός δημοσιογράφος από την Κατερίνη, Απόστολος Λάγιος σε ηλικία 58 ετών. Ο ιδιοκτήτης της ιστοσελίδας «Πιερική» νοσηλευόταν στο νοσοκομείο με υψηλό πυρετό και αναπνευστική δυσχέρεια, και τελικά άφησε την τελευταία του πνοή το απόγευμα της Πέμπτης 3/2 ενώ πριν μερικές μέρες από κορωνοϊό έφυγε και ο Χρήστος Γερμένογλου.

Φίλος του μίλησε το μεσημέρι της Παρασκευής 4/2 στην Πόπη Παπαδοπούλου και στην εκπομπή T-live για την απώλεια του.

«Εισήχθη στο Γενικό Νοσοκομείο της Κατερίνης σε εμπύρετη κατάσταση. Η αξονική που του έγινε έδειξε ότι υπάρχει κορεσμός στο οξυγόνο στο 91% και παράλληλα του έγιναν όλες οι θεραπευτικές διαδικασίες. Ήταν αισιόδοξος για την κατάληξη της υγείας του. Δεν εισήχθη ποτέ σε ΜΕΘ, ήταν σε θάλαμο covid με απλή αναπνευστική συσκευή και με έναν κορεσμό στο 97%. (…).

Στις 3.30 το μεσημέρι ειδοποίησαν τη σύζυγό του αιφνίδια ότι έφυγε πιθανώς από ανακοπή».«Από όσο γνωρίζω δεν είχε κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, βέβαια σε καμία περίπτωση δεν ήταν αρνητής. Από όσο γνωρίζω από προσωπικές συζητήσεις φοβόταν να το προχωρήσει».

Αποκαλύψεις για τον θάνατο του Λάγιου από κορωνοϊό

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα χθεσινά 3/2 κρούσματα της χώρας μας

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 17.662, εκ των οποίων 53 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 2.002.206 (ημερήσια μεταβολή +0.9%), εκ των οποίων 49.8% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 412 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.472 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 106, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 23.833 θάνατοι. Το 95.1% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω, ενώ τα μέχρι τώρα επιδημιολογικά στοιχεία δείχνουν πως δεν υπάρχει περιθώριο για χαλάρωση των μέτρων.

Κορωνοϊός κρούσματα Ελλάδα

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 568 (61.3% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 έτη. To 83.3% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 444 (78.17%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 124 (21.83%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.071 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 547 (ημερήσια μεταβολή +4.99%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 473 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 35 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).