Αλέξης Κούγιας για την υπόθεση δολοφονίας του Άλκη: "Έχουν φυγαδεύσει τους συνεργούς..."

Η ανησυχία του ποινικολόγου για τις αστυνομικές έρευνες

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
 Αλέξης Κούγιας για την υπόθεση δολοφονίας του Άλκη:

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις της υπόθεσης του αδικοχαμένου Άλκη στη Θεσσαλονίκη, του οποίου το νήμα της ζωής κόπηκε τόσο άδικα, όταν δολοφονήθηκε από φανατισμένους οπαδούς. Ο διάσημος ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας,εξέφρασε τις ανησυχίες του, το πρωί του Σαββάτου 5/2 στην εκπομπή "Χαμογέλα και πάλι", σχετικά για το αν θα έρθουν αντιμέτωποι με τις πράξεις τους όλοι όσοι ευθύνονται για το αποτρόπαιο έγκλημα.

Οι δηλώσεις του Αλέξη Κούγια

«Ακόμα δεν έχουν γίνει άλλες συλλήψεις, εκτός του 23χρονου και εύχομαι να μην δικαιωθεί ο Καρυπίδης, που μου είπε ότι θα το φορτώσουν σε αυτόν τον Αλβανό που συνέλαβαν και οι άλλοι θα την κοπανήσουν».

«Προσωπικά, φοβάμαι μήπως τους φυγάδευσαν τους υπόλοιπους ή τους έχουν φυγαδεύσει ήδη στην Αλβανία και ψάχνουν να τους βρουν στην Ελλάδα. Θα φανεί αυτό μέσα στις επόμενες δύο μέρες. Θα είμαι στην Βέροια την Κυριακή το πρωί για να μιλήσω με την οικογένεια του Άλκη και την Τρίτη στην Θεσσαλονίκη, την επόμενη μέρα από την απολογία του κατηγορούμενου, για να πάρουμε την δικογραφία. Τώρα δεν ξέρουμε τίποτα, είμαστε τυφλοί πάνω σε αυτό το θέμα»

Οι δηλώσεις του Αλέξη Κούγια για τον 19χρονο Άλκη

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR μίλησε το βράδυ της Πέμπτης 3/02 ο συνήγορος υπεράσπισης της οικογένειας του 19χρονου Άλκη Καμπανού που έχασε τη ζωή του από επίθεση χούλιγκαν στη Θεσσαλονίκη.

Πιο συγκεκριμένα, ο Αλέξης Κούγιας αποκάλυψε ότι έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη 6 δράστες. Μάλιστα, ανέφερε χαρακτηριστικά πως οι γονείς του άτυχου 19χρονου είναι συντετριμμένοι και το Σάββατο θα τους επισκεφτεί στη Βέροια.

«Κατόπιν της κατηγορίας που απήγγειλε ο εισαγγελέας, όλοι όσοι συλληφθούν, αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες συνέργειας και συμμετοχής στην δολοφονία του Άλκη, και παράλληλα για δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας, και φυσικά την ποινή καθείρξεως έως 15 χρόνια».