Δολοφονία Άλκη: Πρώτο θέμα στα αλβανικά μέσα ο 20χρονος καταζητούμενος

Δημοσιοποίησαν την ταυτότητά του

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Δολοφονία Άλκη: Πρώτο θέμα στα αλβανικά μέσα ο 20χρονος καταζητούμενος

Σάλος έχει προκληθεί στα αλβανικά ΜΜΕ με τη δολοφονία του Άλκη και τη φυγή του 20χρονου. Ο αλβανικός Τύπος προέβη σε δημοσίευση της ταυτότητας και φωτογραφιών του 20χρονου καθώς δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα το αν τελικά συμμετείχε στην δολοφονία του άτυχου Άλκη στη Θεσσαλονίκη.

Οι ελληνικές αρχές, έχουν δηλώσει ότι ο 20χρονος έχει ταυτοποιηθεί για οπαδική επίθεση το 2019 και είναι συγκατηγορούμενος του 23χρονου σε δίκη που ακόμα εκκρεμεί.

Οι πληροφορίες των Αλβανικών μέσων για τον 20χρονο και τη δολοφονία του Άλκη

Σύμφωνα με το αλβανικό μέσο Top Channel, ο 20χρονος καταζητείται από τις ελληνικές αρχές. Ειδικότερα αναφέρει ότι η ΕΛΑΣ έχει αναγνωρίσει τον 20χρονο από δακτυλικά αποτυπώματα και γενετικό υλικό, τα οποία εντοπίστηκαν σε κοντάρια που βρίσκονταν στον τόπο της δολοφονίας, ενώ καταζητούμενοι θεωρούνται άλλος ένας 20χρονος Αλβανός και έξι Έλληνες.

Ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας σε δηλώσεις του την Κυριακή 6/2 στην εκπομπή "Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση" ανέφερε πως πλέον δέχεται απειλές για την υπόθεση, έπειτα από τις δηλώσεις και τις αναφορές του σχετικά με το ότι πίσω από την υπόθεση βρίσκεται οργανωμένο έγκλημα και οργανωμένοι οπαδοί.

Πως διέφυγε ο 20χρονος στην Αλβανία

Η αστυνομία ανέφερε πως ο 20χρονος έφυγε για την Αλβανία στις 2 Φεβρουαρίου, λιγότερο από 24 ώρες δηλαδή μετά τη δολοφονία του Άλκη και πέρασε κανονικά από τα σύνορα στην Κρυσταλλοπηγή με το διαβατήριό του,χωρίς να αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα καθώς ως το πρωί του Σαββάτου δεν θεωρούνταν καταζητούμενος, αναφέρει το Top Channel.

Στο θέμα του αλβανικού καναλιού αναφέρεται πως μέχρι το πρωί της Δευτέρας η φωτογραφία του και τα βιομετρικά του στοιχεία θα έχουν φτάσει στις αλβανικές αρχές, ώστε να εντοπιστεί και ακολούθως να εκδοθεί στην Ελλάδα, καθώς θεωρείται μέλος της συμμορίας που δολοφόνησε τον Άλκη.