Ανατροπή στη δολοφονία του Άλκη - 21χρονος Έλληνας κρατούσε το δρεπάνι

Στα χέρια των αρχών ο δράστης

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Ανατροπή στη δολοφονία του Άλκη - 21χρονος Έλληνας κρατούσε το δρεπάνι

Νέες πληροφορίες φτάνουν στο φως της δημοσιότητας καθώς οι έρευνες των αρχών έφτασαν στην ανακάλυψη του δράστη με το δρεπάνι, του ανθρώπου που έδωσε τις χαριστικές βολές στον 19χρονο Άλκη Καμπανό. Το πρόσωπο αυτό φαίνεται πως «σκιαγραφούν» οι 8 συλληφθέντες για τη δολοφονία.

Οι οκτώ, μέχρι στιγμής συλληφθέντες, κατονόμασαν τον ένατο ως το άτομο που είναι υπεύθυνο για τη δολοφονία. Πρόκειται για έναν 21χρονο Έλληνα, Θεσσαλονικιό, ο οποίος είναι ήδη στα χέρια των Αρχών.

Ο συλληφθείς δεν είναι σεσημασμένος επομένως δεν υπάρχουν στο αρχείο τα δακτυλικά του αποτυπώματα, ούτε και το γενετικό του υλικό, αλλά αναμένεται να ληφθούν. Τα δείγματα, στη συνέχεια, θα συγκριθούν σε αυτά που έχουν ληφθεί από το δρεπάνι που χρησιμοποιήθηκε για να τραυματιστεί θανάσιμα o Άλκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο από τους 11 συλληφθέντες έχουν αφήσει το DNA τους πάνω στο φονικό δρεπάνι και είναι εκείνοι που προκάλεσαν τα μοιραία χτυπήματα.

Καταπέλτης ο Κούγιας για την υπόθεση του 19χρονου

Σύμφωνα με δηλώσεις του ο διάσημος ποινικολόγος ανέφερε πως: «Ο φερόμενος ως δράστης που διέφυγε στην Αλβανία δε θα εκδοθεί ποτέ στην Ελλάδα. Είμαι στο μαύρο σκοτάδι. Θα μάθω τι έχει γίνει μέχρι τώρα για τη διερεύνηση της υπόθεσης, μόλις απολογηθεί ο δράστης που έχει συλληφθεί. Αν δε λάβω αντίγραφα της δικογραφίας δεν μπορώ να πω κάτι. Ακούω φήμες ότι έχουν εντοπίσει 6-7 άτομα ακόμα. Άλλοτε ακούω ότι συμμετείχαν 2 αυτοκίνητα στην επίθεση, άλλοτε 3. Χτες μου είπαν 4. Μου δημιουργεί άσχημη εντύπωση ότι δεν έχουν συλληφθεί οι υπόλοιποι δράστες. Άκουσα ότι ο ένας διέφυγε για την Αλβανία. Αυτό που άκουσα ότι θα εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης είναι ένα γράμμα κενό, γιατί η Αλβανία δεν εκδίδει στην Ελλάδα υπόπτους. Δε θα έρθει ποτέ στην Ελλάδα να δικαστεί, δεν τους εκδίδει η Αλβανία»

«Εγκληματική οργάνωση είναι οποιαδήποτε ένωση προσώπων άνω των τριών, που έχει μια διάρκεια και σκοπός της είναι να διαπράττουν εγκλήματα. Σε αυτές τις λέσχες οπαδών δε συγκεντρώνονται για να αλλάξουν ιδέες για τις ομάδες. Αυτοί που πλέον μαζεύονται εκεί μαζεύονται μόνο για το πώς θα οργανωθούν και θα φέρουν μαχαίρια και στειλιάρια, και πηγαίνουν στο γήπεδο και πουλούν ναρκωτικά σε παιδιά. Εξελίσσονται σε ομάδες που κάνουν εκβιασμό σε μαγαζιά και καταλήγουν να κάνουν εκβιασμούς και στην ίδια τη διοίκηση ζητώντας χρήματα και μετατρέπονται σε “security” των ομάδων»

Πρώτο θέμα στα αλβανικά μέσα ο 20χρονος καταζητούμενος

Σάλος έχει προκληθεί στα αλβανικά ΜΜΕ με τη δολοφονία του Άλκη και τη φυγή του 20χρονου. Ο αλβανικός Τύπος προέβη σε δημοσίευση της ταυτότητας και φωτογραφιών του 20χρονου καθώς δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα το αν τελικά συμμετείχε στην δολοφονία του άτυχου Άλκη στη Θεσσαλονίκη.

Οι ελληνικές αρχές, έχουν δηλώσει ότι ο 20χρονος έχει ταυτοποιηθεί για οπαδική επίθεση το 2019 και είναι συγκατηγορούμενος του 23χρονου σε δίκη που ακόμα εκκρεμεί.

Σύμφωνα με το αλβανικό μέσο Top Channel, ο 20χρονος καταζητείται από τις ελληνικές αρχές. Ειδικότερα αναφέρει ότι η ΕΛΑΣ έχει αναγνωρίσει τον 20χρονο από δακτυλικά αποτυπώματα και γενετικό υλικό, τα οποία εντοπίστηκαν σε κοντάρια που βρίσκονταν στον τόπο της δολοφονίας, ενώ καταζητούμενοι θεωρούνται άλλος ένας 20χρονος Αλβανός και έξι Έλληνες.

Ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας σε δηλώσεις του την Κυριακή 6/2 στην εκπομπή "Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση" ανέφερε πως πλέον δέχεται απειλές για την υπόθεση, έπειτα από τις δηλώσεις και τις αναφορές του σχετικά με το ότι πίσω από την υπόθεση βρίσκεται οργανωμένο έγκλημα και οργανωμένοι οπαδοί.