Κορωνοϊός: Ανησυχία με τα σημερινά 10/2 κρούσματα της χώρας μας

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κορωνοϊός: Ανησυχία με τα σημερινά 10/2 κρούσματα της χώρας μας

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι τα νέα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 19.154, εκ των οποίων 64 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 2.129.153 (ημερήσια μεταβολή +0.9%), εκ των οποίων 49.7% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 396 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.236 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 93, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 24.507 θάνατοι. Το 95.1% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 516 (62.0% άνδρες).

Κορωνοϊός κρούσματα

Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 έτη. To 84.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 396 (76.74%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 120 (23.26%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.122 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 493 (ημερήσια μεταβολή +11.79%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 443 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 35 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη) ενώ ανακοινώθηκε πως θετικός στον κορωνοίό διαγνώσθηκε για δεύτερη φορά και ο πρίγκιπας Κάρολος.

Τι προβλέπεται για την Τσικνοπέμπτη και τα μέτρα

Και ενώ έχουν συμπληρωθεί 2 χρόνια από την είδηση της πανδημίας, με συνεχή lock down και μέτρα, φέτος την τσικνοπέμπτη έρχεται η ελπίδα! Αυτό βέβαια αφορά σε καταστήματα εστίασης, ώστε να γίνει σωστά και παραδοσιακά το ψήσιμο, που όλοι περιμένουν!

Η αλήθεια είναι πως ήρθε έκτακτη ανατροπή σε ότι αφορά τα μέτρα στην εστίαση, καθώς προ ολίγων ημερών άλλα μας είχαν τάξει. Το αισιόδοξο της υπόθεσης είναι πως σε αντίθεση με 2 χρόνια πριν ο Έλληνας θα τσικνίσει, ειδικά εκείνοι που δεν ήθελαν να ψήσουν μόνοι τους και θέλουν να επισκεπτούν τα αγαπημένα τους μαγαζιά εστίασης.

Μεταξύ μας με τέτοια πληγή που έχει υποστεί ο χώρος καλό θα ήταν στηριχθεί ο κλάδος μιας και τα μέτρα επιτέλους χαλαρώνουν και τα άτομα στα τραπέζια αυξάνονται...Όσο για το καρναβάλι ακόμα ούτε λόγος!

Τσικνοπέμπτη

Η μόνη αλλαγή που εισηγήθηκε η επιτροπή στα μέτρα που ισχύουν είναι στον αριθμό των καθήμενων με κατάργηση των 6 ατόμων ανά τραπέζι στην εστίαση και στη διασκέδαση. Ωστόσο, παραμένουν σε ισχύ τα πρωτόκολλα σχετικά με τις αποστάσεις των τραπεζοκαθισμάτων και τους κανόνες υγιεινής.