Κορωνοϊός: Θετικός διαγνώστηκε ο Θάνος Πλεύρης

Ποια είναι η κατάσταση της υγείας του;

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: Θετικός διαγνώστηκε ο Θάνος Πλεύρης

Ραγδαία φαίνεται πως είναι η εξάπλωση του κορωνοϊού στην Ελλάδα καθώς τα κρούσματα είναι αρκετά υψηλά -Δείτε εδώ πόσα ήταν εχθές 12/02. Μάλιστα, ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης γνωστοποίησε μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter πως διαγνώστηκε θετικός στον ιό με αποτέλεσμα να βρίσκεται σε καραντίνα στο σπίτι του.

Μάλιστα στην ανάρτηση έγραψε χαρακτηριστικά: «Πριν από λίγο διαγνώστηκα θετικός στον Covid-19 με self test που επιβεβαιώθηκε από rapid. Τηρώ άμεσα το πρωτόκολλο απομόνωσης του ΕΟΔΥ και ξεκινώ να εργάζομαι από το σπίτι. Προστατεύουμε τον εαυτό μας. Εμβολιαζόμαστε για να νοσήσουμε ήπια.»

Η ανάρτηση του Θάνου Πλεύρη

Λίγα λόγια για τον Θάνο Πλεύρη

Ο Αθανάσιος (Θάνος) Πλεύρης (Αθήνα, 21 Μαΐου 1977) είναι Έλληνας πολιτικός και δικηγόρος, υπουργός Υγείας στην κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη. Δραστηριοποιήθηκε επί σειρά ετών με το κόμμα Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός υπό την ηγεσία του Γιώργου Καρατζαφέρη.

Το 2012 προσχώρησε στην Νέα Δημοκρατία, με την οποία εξελέγη βουλευτής το 2019, ενώ είχε διατελέσει προσωρινά βουλευτής και το 2014 μετά την αποχώρηση του Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Έχει επικριθεί για ρατσιστικές και ξενοφοβικές ιδέες, ενώ συχνά γίνονται αναφορές από ΜΜΕ για το παρελθόν του κατά τα χρόνια δραστηριοποίησης του με το ΛΑΟΣ.

Ο Θάνος Πλεύρης ξεκίνησε την πολιτική του σταδιοδρομία με την συμμετοχή του στο ευρωψηφοδέλτιο του πολιτικού κόμματος ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές του 2004. Συμμετείχε στις νομαρχιακές εκλογές του 2006 με το Συνδυασμό ΥΠΕΡΛΑΟΥ και ήρθε πρώτος σε ψήφους από το συνδυασμό του.

Στις εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου 2007 εξελέγη βουλευτής Α΄ Αθηνών με τον ΛΑ.Ο.Σ, όντας πρώτος σε ψήφους για το κόμμα του στην περιφέρεια της Α΄ Αθηνών (6.942 ψήφοι). Στις ευρωεκλογές της 7ης Ιουνίου 2009 εξελέγη ευρωβουλευτής.

Στις βουλευτικές εκλογές του Οκτωβρίου 2009 επανεξελέγη βουλευτής πρώτος ανάμεσα στους υποψήφιους του ΛΑΟΣ με 11.431 σταυρούς. Παράλληλα εξελέγη και Περιφερειακός Σύμβουλος στην Περιφέρεια Αττικής.

Στις 21 Μαΐου 2012, ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό του Γιώργου Καρατζαφέρη για να συστρατευθεί με τη Νέα Δημοκρατία. Η αποχώρησή του ήταν αποτέλεσμα και της επιθυμίας του Γιώργου Καρατζαφέρη να μη συνεργαστεί με ΝΔ και το κόμμα να κατέβει αυτόνομα στις εθνικές εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012.

Ο Θάνος Πλεύρης τοποθετήθηκε από τον Αντώνη Σαμαρά πριν τις εκλογές στην 9η μη εκλόγιμη θέση της Α' Αθηνών αφού οι εκλογές έγιναν χωρίς σταυρό προτίμησης. Η ΝΔ εξέλεξε 8 βουλευτές στην Α' Αθηνών και ο Θάνος Πλεύρης ήταν ο πρώτος επιλαχών. Το Μάιο του 2014 εξελέγη δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Αθηναίων με την δημοτική παράταξη που στήριζε η Νέα Δημοκρατία.

Στις 3 Νοεμβρίου του 2014 ορκίστηκε βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου με το κόμμα της Ν.Δ. αντικαθιστώντας τον Δημήτρη Αβραμόπουλο ο οποίος παραιτήθηκε από το βουλευτικό του αξίωμα για αναλάβει τα νέα του καθήκοντα στην Κομισιόν. Στις εκλογές του 2019 επανεξελέγη στην Α' Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία.