Υπόθεση Πάτρα: Η απάντηση της οικογένειας στις επιθέσεις μέσω social media

Η ανακοίνωση του δικηγόρου της

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
Υπόθεση Πάτρα: Η απάντηση της οικογένειας στις επιθέσεις μέσω social media

Ξέσπασαν οι γονείς των τριών κοριτσιών για τα δημοσιεύματα σχετικά με την υπόθεση και το θάνατο των τριών παιδιών τους, αλλά και για τα αρνητικά σχόλια των χρηστών του διαδικτύου με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι καθημερινά μετά τις τελευταίες εξελίξεις της υπόθεσης.

Τη δική της απάντηση λοιπόν δίνει η οικογένεια Δασκαλάκη, που συγκλόνισε το πανελλήνιο με το δράμα της απώλειας των τριών της παιδιών σε διάστημα τριών ετών.

Την ώρα που η έρευνα για τα αίτια θανάτου των τριών κοριτσιών συνεχίζεται, ο πληρεξούσιος δικηγόρος των γονέων, κ. Δημήτρης Καράμπελας, απευθύνει έκκληση να να σταματήσει η αναπαραγωγή συγκεχυμένων πληροφοριών και να σεβαστούν όλοι το βαρύ πένθος της οικογένειας.

Η επίσημη ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε από τον δικηγόρο της οικογένειας

Αρχικά οι γονείς εκφράζουν τις ευχαριστίες τους τόσο στην Πατραϊκή κοινωνία, όσο και την ολόκληρη την Ελλάδα για τα μηνύματα συμπαράστασης και στήριξης που έλαβαν αυτό το διάστημα στο ανείπωτο δράμα που βιώνουν.
Προς αποκατάσταση, ωστόσο, ανακριβειών που δημοσιεύονται σε διάφορα μέσα, ιδίως ηλεκτρονικού τύπου, καθώς και σε κακοπροαίρετα σχόλια, γραμμένα κάτωθι σχετικών δημοσιευμάτων, διευκρινίζουν ότι:

(α) Η αιτία θανάτου της μικρής Μαλένας το έτος 2019 σε ηλικία 3,5 ετών ήταν αρχικώς η αιφνίδια ανακοπή απροσδιόριστων αιτιών, ενώ ακολούθως ο θάνατος αποδόθηκε σε ηπατική ανεπάρκεια και πνευμονικό οίδημα. Για τη διερεύνηση του θανάτου της Μαλένας, οι γονείς έχουν υποβάλει μήνυση κατά παντός υπευθύνου ενώπιον της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και η υπόθεση ερευνάται ποινικά.

(β) Η αιτία θανάτου της μικρής Ίριδας το έτος 2021 σε ηλικία 6 μηνών, σύμφωνα με τις αρχικές ιατρικές πιστοποιήσεις ήταν ομοίως η αιφνίδια ανακοπή απροσδιόριστων αιτιών, ακολούθως όμως και μετά από τις ιστοπαθολογικές εξετάσεις προέκυψε ότι ο θάνατος του βρέφους προήλθε από εκ γενετής -σπανιότατα- παθολογικά αίτια (αγενεσία φλεβόκομβου). Σύμφωνα, επίσης, με τα όσα τους ανέφεραν οι ιατροί που εξέτασαν το βρέφος, με το σπάνιο αυτό παθολογικό πρόβλημα που αντιμετώπιζε δεν θα μπορούσε να ζήσει περισσότερο από 15 έτη.

(γ) Η αιτία του πρόσφατου θανάτου της μικρής Τζωρτζίνας σε ηλικία 9 ετών είναι προς το παρόν (ομοίως) η αιφνίδια ανακοπή απροσδιόριστων αιτιών, καθόσον εκκρεμούν τα αποτελέσματα των ιστοπαθολογικών εξετάσεων. Αναμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα αποτελέσματα αυτά, τα οποία ενδεχομένως θα ‘ρίξουν φως’ στα αίτια θανάτου της.

Οι γονείς με ιδιαίτερη ικανοποίηση πληροφορήθηκαν σήμερα δι’ εμού ότι ήδη από εχθές (9-2-2022) η κ.κ. Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πατρών παρήγγειλε προς την Υπ/δνση Ασφαλείας Πατρών τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διαλευκανθούν πλήρως τα αίτια θανάτου της.

Τελειώνοντας, οι γονείς απευθύνουν ευγενική έκκληση να σταματήσει εφεξής η οποιαδήποτε δημοσίευση ή αναπαραγωγή συγκεχυμένων πληροφοριών και ανακριβειών σχετικά με την υπόθεση, οι οποίες ουδέν εισφέρουν σε ένα τόσο ευαίσθητο και τραγικό θέμα, όπως και η -εν μέσω του βαρέως πένθους τους- συνεχής ενόχληση τόσο των ιδίων, όσο και λοιπών μελών των οικογενειών τους σχετικά με απόσπαση πληροφοριών για την εξέλιξη της υπόθεσης.

Ευχαριστούν εκ των προτέρων για την κατανόηση.

Ο απινιδωτής της 9χρονης ''μίλησε''

Σύμφωνα με αποκαλύψεις του Βασίλη Λαμπρόπουλου στις ειδήσεις του MEGA αρχίζει να διαφωτίζεται περισσότερο η υπόθεση της Πάτρας, για τα όσα συνέβησαν στην 9χρονη λίγα λεπτά πριν ξεψυχήσει!

Και ενώ κηδεύτηκε το μικρό κοριτσάκι, ζητήθηκε τελικά η εκταφή της. Η είδηση αρχικά μαθεύτηκε για την τραγική οικογένεια, που έχασε και τα 3 της παιδιά, ωστόσο σήμερα η υπόθεση παραμένει στο φως της δημοσιότητας για άλλους λόγους! Με κάθε επιφύλαξη για τα αποτελέσματα της επιστήμης - δικαιοσύνης, ο 3ος θάνατος αυτός δημιουργεί αμφιβολίες, με τα αίτια θανάτου της 9χρονης να επανεξατάζονται!

Συγκεκριμένα ο απινιδωτής, που είχε τοποθετηθεί στο νοσοκομείο της Αθήνας, όπου βρισκόταν το παιδί αποφασίστηκε να ερευνηθεί για το τι έδειχνε.

Οι online καταγραφές βηματοδότη και απινιδωτή δεν έδειξαν το παραμικρό πρόβλημα στην καρδιά του παιδιού, παρά μόνο μερικά δευτερόλεπτα πριν ξεψυχήσει. Πιο συγκεκριμένα, ο βηματοδότης της 9χρονης ενεργοποιήθηκε δευτερόλεπτα πριν τον θάνατό της κι αυτό λόγω του ότι η ίδια παρουσίασε βραδυκαρδία, κατά τη στιγμή του θανάτου της.

Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς, η βραδυκαρδία αυτή μπορεί να προκληθεί μόνο από εξωτερική παρέμβαση και όχι από παθολογικά αίτια. Μετά τη συγκεκριμένη εξέλιξη, αναμένονται και οι τοξικολογικές με τις ιστολογικές εξετάσεις, των τριών παιδιών.