Αναβλήθηκε η δίκη για τον προπονητή ιστοπλοΐας - Το μαρτύριο του θύματος συνεχίζεται

Τι συνέβη

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
Αναβλήθηκε η δίκη για τον προπονητή ιστοπλοΐας - Το μαρτύριο του θύματος συνεχίζεται

Τις τελευταίες μέρες λαμβάνουν χώρα, οι περισσότερες από τις δίκες των γεγονότων που μούδιασαν τη χώρα, η κάθε μία για δικούς της λόγους, ανάμεσα τους η δίκη της αδικοχαμενης Ελένης Τοπαλούδη,(ανατροπή στην υπόθεση -νέες αποκαλύψεις), του Δημήτρη Λιγνάδη, αλλά και του προπονητή ιστιοπλοΐας που κατηγορείται για βιασμό ανήλικης αθλήτριας του.

Αναβολή λοιπόν για τις 4 Απριλίου 2022, έλαβε η δίκη με κατηγορούμενο τον προπονητή ιστιοπλοΐας για βιασμό σε βάρος ανήλικης αθλήτριας του και αξίζει να σημειωθεί, πως πρόκειται για την πρώτη δίκη που διεξάγεται φέτος στο πλαίσιο του κινήματος #metoo στην Ελλάδα.

H δίκη του προπονητή ιστοπλοΐας αναβλήθηκε λόγω κωλύματος για λόγους υγείας μέλους της σύνθεσης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας. Στην έδρα δεν είχε κληρωθεί αναπληρωματικό μέλος και εκ τούτου η αναβολή ήταν μονόδρομος ενώ το δικαστήριο για να μην υπάρξει κίνδυνος λήξης δεκαοκταμηνου έδωσε τη συντομότερη δικάσιμο.

Όσα συνέβησαν έξω από το δικαστήριο για την δίκη του προπονητή ιστιοπλοΐας

«Κάθε μέρα που περνάει και κάθε φορά που έρχομαι εδώ υφίσταμαι έναν ακόμα βιασμό όταν δεν καταθέτω» δήλωσε στις κάμερες η 22χρονη Αμαλία χωρίς να κρύβει την ενόχληση της για τη εξέλιξη αυτή.

Βγαίνοντας από το δικαστήριο μέλη της ανοικτής ορχήστρας που βρίσκονται έξω από το δικαστικό μέγαρο για την εν εξελίξει δίκη σχετικά με το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, βλέποντας την Αμαλία δήλωσαν με ένα στιχάκι τη συμπαράσταση τους στο πρόσωπο της κοπέλας. «Αμαλία, μας ακούς, εδώ δεν είσαι μόνη, είμαστε όλες αδερφές, το δίκιο μας ενώνει» της είπαν μετά μουσικής και εκείνη στάθηκε για λίγο μπροστά τους και με μια κίνηση έδειξε ότι τους ευχαριστεί.

Από την πλευρά του τέλος ο δικηγόρος του κατηγορούμενου, Θεόδωρος Μαντάς, επισήμανε ότι πρόκειται για μια απρόβλεπτη εξέλιξη και πως η αναβολή ήταν αναγκαία. «Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι το σύστημα ποινικής δικαιοσύνης είναι υπέρμετρα επιβαρυμένο και ως εκ τούτου δεν υπάρχει η δυνατότητα αναπληρωματικού μέλους με αποτέλεσμα να οδηγούμαστε σε δικονομικά αδιέξοδα» τόνισε ο κ. Μαντάς.

Διεκόπη η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη

Η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη διακόπηκε για τις 26 Φλεβάρη καθώς το αίτημα του Αλέξη Κούγια έγινε δεκτό από το Δικαστήριο. Μάλιστα, το δικαστήριο εκφώνησε την υπόθεση και προχώρησε στην κλήρωση των ενόρκων, με τον Αλέξη Κουγια να εξαιρεί τρεις γυναίκες, ενώ δυο ακόμη εξαίρεσε ο εισαγγελέας.

Η τελική σύνθεση του δικαστηρίου περιλαμβάνει τρεις γυναίκες τακτικές δικαστές, ένα άνδρα και τρεις γυναίκες ενόρκους, ενώ ο εισαγγελέας είναι άνδρας. Το δικαστήριο κλήρωσε και δυο αναπληρωματικά μέλη. Μάλιστα, όπως ήταν αναμενόμενο ο Δημήτρης Λιγνάδης έφτασε στο Δικαστήριο κάτω από δρακόντεια μέτρα.