Έρχονται επικίνδυνα φαινόμενα - Η προειδοποιήση του Σάκη Αρναούτογλου για τον καιρό

Αναλυτικά η πρόγνωση του

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Έρχονται επικίνδυνα φαινόμενα - Η προειδοποιήση του Σάκη Αρναούτογλου για τον καιρό

Ο Σάκης Αρναούτογλου πρόβλεψε πως από αύριο χαλάει ο καιρός και έρχονται βροχές και καταιγίδες. Στην κεντρική, δυτική και βόρεια Ελλάδα η μέρα θα ξεκινήσει με κατά τόπους αυξημένη συννεφιά. Βροχές ή και καταιγίδες θα σημειωθούν στο βόρειο Ιόνιο και στις παράκτιες περιοχές της Ηπείρου -δείτε εδώ αναλυτικά την πρόγνωση για τον σημερινό 15/2 καιρό-.

Η πρόβλεψη για τον καιρό από τον Σάκη Αρναούτογλου

Πιο τοπικές θα είναι οι βροχές στην υπόλοιπη βορειοδυτική πλευρά της χώρας. Μάλιστα δεν αποκλείεται αυτά τα σύννεφα να φτάσουν και στα δυτικότερα της Μακεδονίας. Στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα θα έχουμε κατά διαστήματα αυξημένη συννεφιά χωρίς ωστόσο ιδιαίτερα φαινόμενα.

Μετά το μεσημέρι, κυρίως στη βορειοδυτική χώρα, τα φαινόμενα θα ενταθούν σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου ενώ υπάρχουν ενδείξεις για αρκετό νερό στο βόρειο Ιόνιο και σε νοτιοδυτικές περιοχές της Ηπείρου και χρειάζεται προσοχή. Βροχές και τοπικές καταιγίδες θα έχουμε μέχρι και τις απογευματινές ώρες στις περισσότερες δυτικές περιοχές. Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τις Σποράδες τα σύννεφα θα πυκνώσουν χωρίς όμως να δώσουν κάποιο φαινόμενο.

Στην Αττική, τις πρωινές ώρες θα υπάρχουν αραιές συννεφιές ενώ μετά το μεσημέρι θα έχουν την τάση να πυκνώνουν. Αργά τη νύχτα προς την Πέμπτη αναμένεται να βρέξει. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 16 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη και στην κεντρική Μακεδονία η μέρα θα ξεκινήσει με συννεφιά και αρκετά «ανοίγματα» αλλά δεν αποκλείεται να ξεκινήσουν κάποιες τοπικές βροχές στα δυτικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας οι οποίες δεν αποκλείεται να επηρεάσουν κι άλλες περιοχές μέχρι αργά το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 13 βαθμούς Κελσίου. Ο καιρός προς το απόγευμα της Πέμπτης θα βελτιωθεί σχεδόν παντού.

Τα πάνω κάτω με τον καιρό της Τσικνοπέμπτης - Πώς θα είναι η Καθαρά Δευτέρα

Ο Φλεβάρης έχει μπει για τα καλά και η Τσικνοπέμπτη βρίσκεται προ των πυλών. Η αλήθεια είναι ωστόσο πως ο καιρός δε θα μας κάνει και τόσο το χατίρι μιας και θα έχουμε πτώση της θερμοκρασίας και αρκετές βροχές.

Αν και η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο θα ανέβει σε υψηλά επίπεδα, αγγίζοντας μέχρι και τους 20 βαθμούς Κελσίου, η καλοκαιρία, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, δεν θα συνεχιστεί (δείτε εδώ πώς θα είναι ο καιρός μέχρι τον Απρίλιο).

Για την ερχόμενη εβδομάδα προβλέπονται βροχές και πτώση της θερμοκρασίας, ενώ όπως όλα δείχνουν, θα τσικνίσουμε με βροχερό καιρό.

Τι καιρό μας επιφυλάσσει ο Φεβρουάριος με βάση τα Μερομήνια; Ο μήνας που γιορτάζουμε τις Απόκριες και την Τσικνοπέμπτη παρουσιάζει άστατες καιρικές συνθήκες.

Καιρός Τσικνοπέμπτη

Όσο προχωρούν οι ημέρες και πλησιάζουμε την Τσικνοπέμπτη (24 Φεβρουαρίου) και τις Απόκριες ο καιρός «χαλάει» με βροχές και κρύο.

Όσο δε πλησιάζουμε στην τελευταία Κυριακή της Αποκριάς ο καιρός επιδεινώνεται και δεν θα λείψουν τα χιόνια ακόμα και στα χαμηλά. Βελτίωση θα δούμε την Καθαρά Δευτέρα στις 7 Μαρτίου, όπου σύμφωνα πάντα με τα Μερομήνια θα «πετάξουμε τον αετό» με λιακάδα.