Φωτιά Euroferry Olympia: Δύο Έλληνες ανάμεσα στους αγνοούμενους

Οι τελευταίες εξελίξεις

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
Φωτιά Euroferry Olympia: Δύο Έλληνες ανάμεσα στους αγνοούμενους

Συνεχείς εξελίξεις στο θρίλερ, με τη φωτιά σε πλοίο στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας. Δυο Έλληνες βρίσκονται μεταξύ των 14 αγνοουμένων, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες. 278 έχουν ταυτοποιηθεί στην Κέρκυρα από τους 290 επιβαίνοντες του πλοίου που έπιασε φωτιά ανοιχτά του νησιού (σ.σ. στους επιβάτες υπάρχουν και μη καταγεγραμμένοι που είναι λαθρεπιβάτες).

Η ταυτοποίηση στην Κέρκυρα ολοκληρώθηκε για 278 άτομα από τους 290 επιβαίνοντες του πλοίου που έπιασε φωτιά ανοιχτά του νησιού (για την ακρίβεια πρόκειται για 277 και έναν λαθρομετανάστη). Σημειώνεται πως δύο άτομα βρίσκονται εγκλωβισμένα στο γκαράζ του πλοίου και σε εξέλιξη είναι η επιχείρηση απεγκλωβισμού τους.

Οι δύο εγκλωβισμένοι είναι αλλοδαποί και είναι εγκλωβισμένοι στο γκαράζ, ενώ επικοινωνούν με τις αρχές για να καταφέρουν να φτάσουν στο κατάστρωμα και από εκεί να τους παραλάβει ελικόπτερο.

Βίντεο από το πλοίο την ώρα που το τυλίγουν οι καπνοί στην Ηγουμενίτσα

Το χρονικό της πυρκαγιάς

Συναγερμός σήμανε νωρίς σήμερα, Παρασκευή, για πλοίο με εκατοντάδες επιβάτες στο οποίο ξέσπασε φωτιά ενώ βρισκόταν βόρεια της Κέρκυρας. Εν πλω βρίσκονταν 237 επιβάτες και 51 μέλη πληρώματος, σύμφωνα με το Mega.

Το πλοίο, ονόματι Euroferry Olympia, είχε αναχωρήσει από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας τα ξημερώματα και η φωτιά φαίνεται ότι εκδηλώθηκε στο τρίτο κατάστρωμα όταν κινούνταν έξω από τη νήσο Ερείκουσα.

Άμεσα, δόθηκε η εντολή εκκένωσης και ζητήθηκε η συνδρομή του Λιμενικού Σώματος. Στο σημείο έσπευσαν πέντε σωστικά του Λιμενικού αλλά και πολλά παραπλέοντα σκάφη. Σημειώνεται πως στην περιοχή πνέουν άνεμοι 3-4 μποφόρ.

Ο Κώστας Κατσαφάδος, υφυπουργός Ναυτιλίας, επεσήμανε στην ΕΡΤ πως στην επιχείρηση συμμετάσχουν και ένα ελικόπτερο αλλά και πλοίο από την Ιταλία.

Ερωτώμενος για το εάν έχει εκκενωθεί το πλοίο, επεσήμανε πως είναι.... διαβάστε στο athensmagazine.gr την συνέχεια.