Δολοφονία Γιάννη Μακρή: Αναβολή στη δίκη των κατηγορουμένων - Οι τελευταίες εξελίξεις

Για ποιο λόγο ζητήθηκε αναβολή

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
Δολοφονία Γιάννη Μακρή: Αναβολή στη δίκη των κατηγορουμένων - Οι τελευταίες εξελίξεις

Σε αναβολή για τις 19 Σεπτεμβρίου 2022, οδηγήθηκε η δίκη για τη δολοφονία του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή, που είχαν σκοτώσει έξω από το σπίτι του το 2018. Ο δικηγόρος των δύο κατηγορούμενων υπέβαλε αίτημα για διακοπή της δίκης και μεταφορά της καθώς την ίδια μέρα δικάζει σε άλλο δικαστήριο.

Οι εξελίξεις στη δίκη της δολοφονίας του Γιάννη Μακρή

Κατά από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας οδηγήθηκε τα δυο κατηγορούμενα αδέλφια στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Εφετείου για να ζητήσουν την αναβολή της υπόθεσης. Στη αίθουσα βρισκόταν ήδη η σύζυγος του αδικοχαμένου επιχειρηματία Βικτώρια Καρύδα, η οποία παρίσταται προς υποστήριξη της κατηγορίας.

Όλα αυτά στον απόηχο της είδησης πως ένας εκ των μαρτύρων που είχαν κληθεί στην προδικασία αλλά δεν είχε κληθεί στο δικαστήριο δολοφονήθηκε την περασμένη Τρίτη, όπως ανέφερε εχθές το απόγευμα ο συνήγορος πολιτικής αγωγής, Γιάννης Μαρακάκης.

Υπενθυμίζεται, ότι σε πρώτο βαθμό ο μικρότερος αδελφός 34 ετών έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία, καθώς το πρωτοβάθμιο δικαστήριο έκρινε πως ήταν ο δράστης της εν ψυχρώ εκτέλεσης του επιχειρηματία έξω από το σπίτι του στο Πανόραμα Βούλας το βράδυ της 31ης Οκτωβρίου 2018. Ο μεγαλύτερος αδελφός 38 ετών έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 10 ετών για απλή συνέργεια στην ανθρωποκτονία.

Πρώην χορευτής του Ελλάδα έχεις ταλέντο ο δολοφόνος του μάρτυρα κλειδί στην υπόθεση του Γιάννη Μακρή

Απών από το Εφετείο Αθηνών όπου εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση δολοφονίας του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή, συζύγου της Βικτώριας Καρύδα, γνωστού και ως Αυστραλού - θα είναι σήμερα ο 33χρονος Τουργκάι Σάλι που αποτελούσε βασικό μάρτυρα κλειδί της δίκης, καθώς τα μεσάνυχτα της 13ης Φεβρουαρίου δολοφονήθηκε έξω από το σπίτι του στο Χάσκοβο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Espresso, εκτελεστής του νεαρού bodybuilder από τη Βουλγαρία είναι ένας 44χρονος Μεξικανός, εν ονόματι Βίκτορ Ομάρ, που βρέθηκε στη χώρα μας το 2005 και συμμετείχε ως χορευτής στο Ελλάδα έχεις ταλέντο!

Ο δράστης είναι γνώριμος των Αρχών όχι για την ευλυγισία του αλλά διότι έως και πριν από λίγες ημέρες εξέτιε ποινή στον Κορυδαλλό για κατοχή τεσσάρων κιλών κοκαΐνης. Οι βουλγαρικές Αρχές έφτασαν στα ίχνη του Λατινοαμερικάνου εκτελεστή και τον συνέλαβαν σε κεντρικό ξενοδοχείο της Σόφιας όπου αναπαυόταν έχοντας εκτελέσει το συμβόλαιο θανάτου που του ανέθεσαν.