Πόλεμος Ουκρανία: Ένα βήμα από το κέντρο του Κίεβο οι Ρώσοι

Ο αριθμός των νεκρών και των τραυματιών είναι ήδη ανησυχητικά υψηλός

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Πόλεμος Ουκρανία: Ένα βήμα από το κέντρο του Κίεβο οι Ρώσοι

Ανελέητα σφυροκοπείται η Ουκρανία για δεύτερη ημέρα από τις ρωσικές δυνάμεις και τα ρωσικά στρατεύματα να επελαύνουν από το πρωί της Παρασκευής στο Κίεβο. Η πρωτεύουσα δέχεται διαρκώς χτυπήματα τόσο από αέρος όσο και από χερσαίες δυνάμεις ενώ ακούγονται και πυροβολισμοί.

Ο ανταποκριτής του BBC τράβηξε εικόνες από το κέντρο του Κιέβου, όπου υπάρχουν διακρίνονται πυκνοί καπνοί.Την ίδια στιγμή, στρατιωτικά οχήματα των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων εισέρχονται στο Κίεβο για να αποκρούσουν την ρωσική προέλαση στην πόλη.

Η κυβέρνηση κάλεσε τους πολίτες του Κιέβου να αντιμετωπίσουν με κάθε τρόπο τους Ρώσους, ακόμα και με βόμβες μολότοφ.

Το ''ανατριχιαστικό'' σκίτσο του Αρκά που κάνει τον γύρο του διαδικτύου

Ο πόλεμος που κήρυξε η Ρωσία στην Ουκρανία τα ξημερώματα της Πέμπτης 24/2 έχει συγκλονίσει ολόκληρο τον πλανήτη με τους ηγέτες των χωρών να βρίσκονται στις επάλξεις για να μπορέσουν να βρουν την ειρηνικότερη λύση για να σταματήσει η έχθρα ανάμεσα στις δύο χώρες, που μέχρι στιγμής έχει κοστίσει τη ζωή σε εκατοντάδες ανθρώπους.

Η κατάσταση που επικρατεί αυτή την ώρα στην Ευρώπη έχει συγκινήσει πολλούς Έλληνες οι οποίοι με τον δικό τους τρόπο έχουν προσπαθήσει να εκφράσουν την συμπαράστασή τους στην Ουκρανία και στους ανθρώπους που αυτή τη στιγμή πολεμούν για να προστατεύσουν την πατρίδα και τις οικογένειές τους.

Άλλοι μέσω αναρτήσεων στα social media ψάχνουν τον καταλληλότερο τρόπο, ενώ όσοι έχουν το τηλεοπτικό βήμα να απευθύνονται στο κοινό έκαναν το δικό τους σχόλιο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί και η Ελένη Μενεγάκη, η οποία στην αναφορά της στον πόλεμο και στα παιδιά που ζουν στην εμπόλεμη ζώνη, δεν μπόρεσε να κρατήσει τα δάκρυά της.

Τα βλέμματα όλου του κόσμου έχουν στραφεί προς τις οικογένειες που προσπαθούν να προφυλαχτούν και να προφυλάξουν τα μικρά τους παιδιά στα οποία, όπως έγινε γνωστό, οι γονείς τους τους ράβουν τα στοιχεία τους στο εσωτερικό των μπουφάν τους για την περίπτωση στην οποία χαθούν και κάποιος άλλος τα βρει.

Όλη αυτή η κατάσταση έχει συγκινήσει ιδιαίτερα και τον σκιτσογράφο και συγγραφέα Αρκά, ο οποίος επηρεασμένος από τα γεγονότα που συγκλονίζουν τον κόσμο, σχεδίασε ένα σκίτσο του γνωστού «Θανασάκη», που απευθύνεται στους φίλους του στην Ουκρανία.