Πόλεμος Ουκρανία: «Θλίψη και οργή για τον θάνατο των ομογενών μας» - Η σπαρακτική ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη

Δείτε αναλυτικά

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Πόλεμος Ουκρανία: «Θλίψη και οργή για τον θάνατο των ομογενών μας» - Η σπαρακτική ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη

Δεν έχουν τέλος οι ραγδαίες εξελίξεις στον πόλεμο της Ουκρανίας καθώς πριν από λίγο έγινε γνωστή η δυσάρεστη είδηση πως έξι ομογενείς μας έχασαν την ζωή τους. Με αφορμή την συγκεκριμένη δυσάρεστη είδηση ο o Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θέλησε να στείλει τα δικά του συλλυπητήρια.

Μάλιστα, στην ανάρτησή του στο Twitter έγραψε χαρακτηριστικά: «Ο θάνατος ομογενών μας, προκαλεί θλίψη και οργή για αυτή την απαράδεκτη πράξη ρωσικής επίθεσης σε αμάχους» Και συνεχίζει: «Συλλυπητήρια στους οικείους τους. Το Ελληνικό Προξενείο στη Μαριούπολη παραμένει ανοιχτό για την παροχή βοήθειας».

Η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Ζελένσκι

Συνεχίζεται ο πόλεμος στο μέτωπο της Ουκρανίας με τους πολίτες να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για να υπερασπιστούν την πατρίδα τους και τις οικογένειές τους. Λίγο μετά την έκτακτη σύνοδο που συγκάλεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην οποία αποφασίστηκε το Υπουργείο Υγείας να αποστείλει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στην γείτονα χώρα, ο ίδιος φέρεται να είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντιμίρ Ζελένσκι, στην οποία και ξεκαθάρισε την θέση της Ελλάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την πλήρη υποστήριξη της Ελλάδας στην Ουκρανία σε αυτές τις πολύ δύσκολες ώρες. Επιπλέον τόνισε ότι η Ελλάδα από την αρχή τάχθηκε υπέρ των πιο αυστηρών κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της Ρωσίας, ενώ, μάλιστα, δήλωσε έτοιμος να παράσχει βοήθεια προς την Ουκρανία σε τομείς που θα ζητηθεί.

Ο πρωθυπουργός της χώρας μας ανέφερε ότι τα Ελληνικά Γενικά Προξενεία στην Οδησσό και τη Μαριούπολη συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά, με τον πρόεδρο της Ουκρανίας να ευχαριστεί τον Πρωθυπουργό για την καθαρή θέση της Ελλάδας και του ίδιου, από την πρώτη στιγμή. Μάλιστα, ο Ζελένσκι φαίνεται να ζήτησε τη συνέχιση στήριξη της Ελλάδας στο πλαίσιο της ΕΕ.