«Το κακό προσωποποιημένο μας βομβαρδίζει» - Νέο δραματικό διάγγελμα Ζελένσκι για τον πόλεμο

«Είναι οπλισμένο με πυραύλους»

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
«Το κακό προσωποποιημένο μας βομβαρδίζει» - Νέο δραματικό διάγγελμα Ζελένσκι για τον πόλεμο

Μετά την τελευταία σφοδρή επίθεση στο Κίεβο, ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντιμίρ Ζελένσκι απηύθυνε νέο διάγγελμα στον λαό, με το οποίο ζήτησε να καταστρέψουν την οικονομία της Ρωσίας, προκειμένου να δείξουν ότι η ανθρωπότητα μπορεί να αντισταθεί.

Αναφερόμενος στις οικονομικές κυρώσεις, τόνισε επίσης ότι προς το παρόν δεν έχει επιτευχθεί το αποτέλεσμα που έχει ανάγκη η Ουκρανία. Επιπλέον είπε πως η Μόσχα έχει καταθέσει τις προτάσεις του, ενώ το ίδιο έχει πράξει και το Κίεβο. «Δείξτε ότι η ανθρωπότητα ξέρει πως να αμύνεται», τόνισε σε άλλο σημείο.

Το διάγγελμα του Ζελένσκι

«Το κακό οπλισμένο με πυραύλους, βόμβες και πυροβολικό πρέπει να σταματήσει άμεσα. Καταστρέψτε την οικονομία. Για να δείξει ότι η ανθρωπότητα ξέρει να υπερασπίζεται τον εαυτό της», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Ζελένσκι.

Και η Μις Ουκρανία είναι έτοιμη να υπερασπιστεί την πατρίδα της

Άλλη μία μέρα όπου ο πόλεμος στην Ουκρανία, βρίσκεται σε εξέλιξη και οι Ρώσοι σαρώνουν τα πάντα στο πέρασμά τους. Όλη σχεδόν η υφήλιος, αγωνιά για την τύχη της Ουκρανίας και από άκρη σε άκρη στέλνουν οι χώρες μηνύματα συμπαράστασης και βοηθούν την άτυχη χώρα όπως και με όποιο τρόπο μπορούν.

Στο Σύνταγμα εχθές 27/2, πραγματοποιήθηκε πορεία για τον πόλεμο ανάμεσα στις δύο χώρες, όπου έδωσαν το παρών αμέτρητοι συμπολίτες μας και άτομα από τον καλλιτεχνικό χώρο.

Όλο και περισσότεροι είναι οι πολίτες που δηλώνουν έτοιμοι να υπερασπιστούν την πατρίδα τους, ενώ πρώτα φυγάδευσαν όσα περισσότερα γυναικόπαιδα μπόρεσαν, μετά το κάλεσμα του προέδρου της χώρας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι για γενική επιστράτευση.

Ανάμεσα σε αυτούς που ανταποκρίθηκαν, ήταν και η Μις Ουκρανία του 2015. Πράγματι η Αναστάζια Λένα, φόρεσε παραλλαγή και πήρε στα χέρια της όπλα που παρέχει η ουκρανική κυβέρνηση, ώστε να πολεμήσει για την πατρίδα της στο μέτωπο ενάντια στην Ρωσία.

Μετά από σχετική ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram έγραψε: «Όποιος περάσει τα ουκρανικά σύνορα και εισβάλει στην πατρίδα μας θα σκοτωθεί! Ο στρατός μας πολεμά με τέτοιον τρόπο που ακόμη και το ΝΑΤΟ θα ζητούσε άδεια για να μπει στη χώρα».