Ουκρανία: ''Λύγισε'' η διερμηνέας της ΕΡΤ μεταφράζοντας το διάγγελμα του Ζελένσκι

«Δεν σας ακούω καλά γιατί πέφτουν πύραυλοι...»

Αναστασία Χήρα
Youweekly Editor
Ουκρανία: ''Λύγισε'' η διερμηνέας της ΕΡΤ μεταφράζοντας το διάγγελμα του Ζελένσκι

Οι εξελίξεις στον πόλεμο που γίνεται στην Ουκρανία είναι συνεχείς, ενώ μάλιστα ανακοινώθηκαν τα οικονομικά μέτρα και οι περιορισμοί της Ρωσικής κυβέρνησης για τις επιχειρήσεις που θέλουν να φύγουν από την χώρα. Πριν λίγο η νέα ομιλία του Βολοντιμίρ Ζελένσκι στο Ευρωκοινοβούλιο ήταν αρκετά συγκινησιακά φορτισμένη, με αποτέλεσμα όλοι οι παρευρισκόμενοι να μένουν άφωνοι.

Ειδικότερα η διερμηνέας της ΕΡΤ, η οποία έπρεπε εκείνη την στιγμή να μεταφέρει την ομιλία του προέδρου της Ουκρανίας και καθώς μετέφραζε την ομιλία του ''έσπασε'' καθώς δεν μπορούσε από τον την συγκίνησή της να συνεχίσει τη δουλειά της με ευκολία.

Η στιγμή που η επαγγελματίας διερμηνέας ''σπάει'' εν ώρα καθήκοντος

«Δεν σας ακούω καλά γιατί πέφτουν πύραυλοι αυτή τη στιγμή. Δεν ακούω καλά…Ήταν ένα τραγικό πρωινό. Αυτό είναι το τίμημα της ελευθερίας;», είπε ενώ λίγο αργότερα φορτίστηκε και πάλι όταν ο πρόεδρος της Ουκρανίας ανέφερε:

«Κανείς δεν μπορεί να βγει ή να μπει. Αλλά πιστέψτε με όμως δεν θα πω πλατεία, κάθε πλατεία ονομάζεται πλατεία Ελευθερίας σε κάθε πόλη της χώρας μας. Κανείς δεν θα μας λυγίσει. Είμαστε δυνατοί. Είμαστε Ουκρανοί. Θέλουμε να δούμε τα παιδιά μας ζωντανά. Χθες σκοτώθηκαν 16 παιδιά και πάλι ο Πούτιν θα πει ότι είναι κάποιο λάθος».

Το διάγγελμα του Ζελένσκι

Μετά την τελευταία σφοδρή επίθεση στο Κίεβο, ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντιμίρ Ζελένσκι απηύθυνε νέο διάγγελμα στον λαό, με το οποίο ζήτησε να καταστρέψουν την οικονομία της Ρωσίας, προκειμένου να δείξουν ότι η ανθρωπότητα μπορεί να αντισταθεί.

Αναφερόμενος στις οικονομικές κυρώσεις, τόνισε επίσης ότι προς το παρόν δεν έχει επιτευχθεί το αποτέλεσμα που έχει ανάγκη η Ουκρανία. Επιπλέον είπε πως η Μόσχα έχει καταθέσει τις προτάσεις του, ενώ το ίδιο έχει πράξει και το Κίεβο. «Δείξτε ότι η ανθρωπότητα ξέρει πως να αμύνεται», τόνισε σε άλλο σημείο.

«Το κακό οπλισμένο με πυραύλους, βόμβες και πυροβολικό πρέπει να σταματήσει άμεσα. Καταστρέψτε την οικονομία. Για να δείξει ότι η ανθρωπότητα ξέρει να υπερασπίζεται τον εαυτό της», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Ζελένσκι.