Πόλεμος Ουκρανία: Τραγωδία στον αθλητισμό - Σκοτώθηκε πασίγνωστος προπονητής

Θρήνος

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Πόλεμος Ουκρανία: Τραγωδία στον αθλητισμό - Σκοτώθηκε πασίγνωστος προπονητής

Ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται και ο αριθμός των θυμάτων αυξάνεται καθημερινά, με τον αθλητισμό να πληρώνει κι αυτός βαρύ τίμημα για όσα γίνονται μετά τη ρωσική εισβολή, αφού ακόμη ένας «δικός του άνθρωπος» και συγκεκριμένα ένας από τους προπονητές των τμημάτων υποδομής της Σαχτάρ Ντόνετσκ έχασε τη ζωή του από σφαίρα, όπως δήλωσε ο γενικός αρχηγός του συλλόγου.

Η Ουκρανία προσπαθεί να αντισταθεί όσο μπορεί στους Ρώσους αλλά καθημερινά καταγράφει απώλειες και ανάμεσα σε αυτές είναι και ένας προπονητής των ακαδημιών της Σαχτάρ. «Ένας από τους υπαλλήλους μας σκοτώθηκε χθες. Ένας προπονητής παιδιών. Η σφαίρα από ένα όπλο τον σκότωσε. Η Ρωσία σκοτώνει τους Ουκρανούς, σταματήστε αυτή την τρέλα. Δεν μπορούμε να παραμείνουμε σιωπηλοί, κάθε ένας από εσάς θα είναι ένοχος και υπεύθυνος για τα εγκλήματα που διαπράττονται», δήλωσε σχετικά ο Σεργκέι Πάλκιν, γενικός αρχηγός της Σαχτάρ.

Παράλληλα, με τον συγκεκριμένο θάνατο καταγράφει ακόμη μία απώλεια ο αθλητισμός και συγκεκριμένα το ποδόσφαιρο στην Ουκρανία, αφού έχουν ήδη χάσει τη ζωή τους και οι ποδοσφαιριστές Βιτάλι Σάπιλο και Ντμίτρο Μαρτινένκο.

«Δεν θα παραδοθώ ποτέ, δεν φοβάμαι να πεθάνω» - Νέο διάγγελμα Ζελένσκι

«Είμαστε υποχρεωμένοι να αμυνθούμε. Εμείς είμαστε το σύνορο μεταξύ Ρωσίας και πολιτισμού. Προφανώς δεν έχω τίποτα εναντίον του λαού της Ρωσίας, αλλά πρέπει να βγουν στους δρόμους και να πουν στον Πούτιν να σταματήσει αυτή την κατάσταση. Δυστυχώς εκείνοι δεν μπορούν. Εγώ δεν είμαι Τσάρος, δεν είμαι τύραννος. Είμαι εκλεγμένος από τον λαό και αυτόν πρέπει να ακούω. Αν κάποιος έχει πρόβλημα έρχεται στο γραφείο μου και προσπαθούμε να το λύσουμε.

Αν δεν ήμουν πρόεδρος θα ήμουν πολιτοφύλακας σήμερα. Θα ήμουν ή στην ανθρωπιστική βοήθεια ή θα πυροβολούσα όπου μου λέγανε. Το μόνο που δεν θα έκανα ποτέ θα ήταν να παραδώσω το όπλο και να παραδοθώ στην άλλη πλευρά. Εμείς δεν πάμε να κλέψουμε κάτι άλλο, υπερασπιζόμαστε τα σπίτια και το έδαφός μας. Θα μείνουμε όλοι μέχρι το τέλος. Είμαι ένας ζωντανός άνθρωπος και προφανώς θέλω να συνεχίσω να ζω. Δεν θα φοβηθώ να χάσω τη ζωή μου για την ελευθερία και τη ζωή των παιδιών μου.

Νιώθω ότι δεν έχω το δικαίωμα να φοβάμαι ούτε να το λέω. Όσο κακός και να είμαι στο σημάδι θα συνεχίσω να μάχομαι. Είναι η χώρα μου. Θέλω οι μητέρες των παιδιών που έχουν έρθει να πολεμήσουν να το γνωρίζουν. Δεν θέλω να σκοτώνω. Δεν σκεφτόμαστε τον χρόνο».