Πόλεμος Ουκρανία: "Τσακίζει" κόκαλα το σπαρακτικό κλάμα μικρού παιδιού που περπατά μόνο προς τα σύνορα

Συγκίνησε τους χρήστες των social

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Πόλεμος Ουκρανία:

Σε σοκ παραμένει ο πλανήτης μετά από τις ραγδαίες εξελίξεις στον πόλεμο της Ουκρανίας έπειτα από την εισβολή της Ρωσίας καθώς αυτή είναι η 13η ημέρα. Τις τελευταίες ώρες ωστόσο, οι χρήστες των social media έχουν συγκινηθεί όσο τίποτα άλλο με το σπαρακτικό κλάμα ενός μικρού παιδιού το οποίο προσεγγίζει περπατώντας τη συνοριακή γραμμή της Ουκρανίας με την Πολωνία.

Το συγκεκριμένο βίντεο έχει "τσακίσει" κόκκαλα, ωστόσο μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο αν είχε κάπου συγγενείς και είχε αποκοπεί από αυτούς ή βρισκόταν μόνο του στο σημείο, έχει μαζί του μόνο ένα λούτρινο παιχνίδι και μια μικρή τσάντα.

Οι γονείς του, όπως είπε στις Αρχές, έμειναν στην Ουκρανία, ωστόσο είχαν δώσει οδηγίες στον 11χρονο πως θα καταφέρει να φτάσει στα σύνορα, με τον μικρό ήρωα να περνάει μέσα από δεκάδες αντιξοότητες και στο τέλος να τα καταφέρνει. Από τον πόλεμο επίσης επέστρεψαν και οι Έλληνες δημοσιογράφοι παραχωρώντας τις πρώτες τους δηλώσεις.

Το βίντεο που "τσακίζει" κόκαλα με τον 11χρονο στον πόλεμο στην Ουκρανία

Ραγίζουν καρδιές τα λόγια της Ξένιας από τους REC για την κατάσταση στην πατρίδα της

Όπως είπε προσπαθεί να επικοινωνεί όσο μπορεί με την οικογένειά της, αν και είναι αρκετά επικίνδυνο. Επισήμανε πως μηνύματα είναι καλό να μη στέλνονται γιατί παρακολουθούνται. «Τελευταία φορά πήγα στο Ντονέτσκ τον Αύγουστο. Τρόμαξα πολύ, δεν ήταν η καλύτερη εμπειρία», συμπλήρωσε.

Ανέφερε χαρακτηριστικά ένα σκηνικό μέσα στο αμάξι του αδερφού της, όπου η ίδια πήγε να βάλει ζώνη και της είπε να μην το κάνει, γιατί σε περίπτωση βομβαρδισμού πρέπει να είναι σε ετοιμότητα να τρέξει να σωθεί.

Ερωτηθείσα για το εάν έχει σκεφτεί να φέρει την οικογένειά της στην Ελλάδα είπε πως το 2014 η μαμά της και ο αδερφός της είχαν έρθει, ωστόσο μετά το θάνατο του παππού της από βομβαρδισμό, αναγκάστηκαν να γυρίσουν πίσω. «Οι δικοί μου βρίσκονται στο σπίτι, ωστόσο είναι κοντά σε υπόγειο καταφύγιο» αποκάλυψε.