''Έσβησε'' απρόσμενα ο ηθοποιός Νίκος Αϊβαλής

Ασύλληπτος θρήνος...

Αναστασία Χήρα
Youweekly Editor
''Έσβησε'' απρόσμενα ο ηθοποιός Νίκος Αϊβαλής

Θλιβερή μέρα είναι η σημερινή 12/3 αφού μετά τον θάνατο του Γιώργου Πετρίδη, έφυγε από τη ζωή ξαφνικά ο ηθοποιός και ραδιοφωνικός παραγωγός, Νίκος Αϊβαλής ο οποίος μετρά πάνω από 40 χρόνια στα μικρόφωνα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας. Την ανακοίνωση εξέδωσε το κανάλι της ΕΡΤ.

Η ανακοίνωση της ΕΡΤ για τον θάνατο του Νίκου Αϊβαλή

«Η οικογένεια της ΕΡΤ και ιδιαίτερα οι συνάδελφοι και φίλοι του στο Δεύτερο Πρόγραμμα, το οποίο ο Νίκος Αϊβαλής υπηρέτησε με μεγάλη αγάπη επί 4 δεκαετίες, είμαστε συντετριμμένοι από τη αιφνιδιαστική απώλεια του.

Του πάντα χαμογελαστού, ευγενικού και φυσικά «διακριτικού» Νίκου, η εκπομπή του οποίου «Διακριτικές Σχέσεις Διεθνούς Ρεπερτορίου» θα έκλεινε του χρόνου 40 χρόνια παρουσίας στα ερτζιανά. Όλες οι εκπομπές του Δεύτερου είναι αφιερωμένες στη μνήμη του Νίκου μας», έγραψε η ανακοίνωση της ΕΡΤ.

''Έσβησε'' ο ηθοποιός Νίκος Αϊβαλής

Λίγα λόγια για τον Νίκο Αιίβαλή

  • Ο Νίκος Αϊβαλής γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Θέατρο στις Δραματικές Σχολές «Θέατρο Τέχνης – Κάρολος Κουν», στη Σχολή του Πέλου Κατσέλη, στο Πανεπιστήμιο Μουσικής και Παραστατικών Τεχνών στο Γκρατς στην Αυστρία.
  • Παρακολούθησε σεμινάρια με τον Μίνω Βολανάκη και ως ηθοποιός έπαιξε στο Θέατρο, αλλά και στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο.
  • Τελευταία του παρουσία στο σινεμά, η συμμετοχή του στο «λπ», μια ταινία-ντοκιμαντέρ για τη Λένα Πλάτωνος το 2017. Στο τέλος της ίδιας χρονιάς επιμελήθηκε και συμμετείχε τον κύκλο παιδικών παραστάσεων «Ασπρο χιόνι, μαύρο χιόνι» στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων Λευτέρης Βογιατζής.
  • Επί σκηνής τελευταία φορά τον είδαμε στον μονόλογο του Ζαν Ζενέ «Ο Σκοινοβάτης» που ανέβηκε στο θέατρο Φούρνος την περίοδο 2019-2020. Όσον αφορά τη δισκογραφία, συμμετέχει στους δίσκους «Μάσκες Ηλίου» της Λένας Πλάτωνος και «Το νησί των λωτοφάγων» του Στάμου Σέμση με την Έλλη Πασπαλά.
  • Η μεγάλη του αγάπη όμως ήταν, είναι και θα είναι το ραδιόφωνο, το οποίο υπηρέτησε επί πολλά χρόνια. Ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του ’80 ήταν στην Ελληνική Ραδιοφωνία. «Παιδί – μαθητής» της Σοφίας Μιχαλίτση ξεκίνησε στο Δεύτερο Πρόγραμμα με την εκπομπή «Οι Κυρίες της τζαζ». Το 1983 ακολούθησε η εκπομπή «Διακριτικές Σχέσεις Διεθνούς Ρεπερτορίου», μια εκπομπή που υπήρχε μέχρι σήμερα.