Πέθανε ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός William Hurt

Απέραντη θλίψη...

Αναστασία Χήρα
Youweekly Editor
Πέθανε ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός William Hurt

Μετά τον θάνατο του Δημήτρη Κροντήρα, δυστυχώς, έγινε γνωστό ότι έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 71 ετών ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός, William Hurt. Το Deadline μετέδωσε την ανακοίνωση του γιου του Hurt, Will, ο οποίος με πολύ μεγάλη θλίψη ανακοίνωσε τον θάνατο του πατέρα του.

Πέθανε σε ηλικία 71 ετών ο William Hurt

«Με μεγάλη θλίψη η οικογένεια Hurt θρηνεί τον θάνατο του William Hurt, αγαπημένου πατέρα και βραβευμένου με Όσκαρ ηθοποιού, που πέθανε στις 13 Μαρτίου 2022, μία εβδομάδα πριν από τα 72α γενέθλιά του. Πέθανε ειρηνικά, με την οικογένειά του στο πλευρό του, από φυσικά αίτια», έγραψε στην ανακοίνωση του.

Πέθανε ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός William Hurt

Λίγα λόγια για τον William Hurt

  • Ο Γουίλιαμ Χερτ (William McChord Hurt, γενν. 20 Μαρτίου 1950, θάνατος 13-3-2022) ήταν Αμερικανός ηθοποιός.
  • Γεννήθηκε το 1950 στην Ουάσινγκτον και σπούδασε υποκριτική στη δραματική σχολή Juilliard της Νέας Υόρκης. Έγινε ευρέως γνωστός το 1985, όταν πρωταγωνίστησε στην ταινία Το φιλί της γυναίκας αράχνης, όπου υποδύθηκε τον φυλακισμένο Λουίς Μολίνα.
  • Για τον ρόλο αυτό, κέρδισε το Όσκαρ Α΄ Ανδρικού Ρόλου, το BAFTA A' Ανδρικού Ρόλου και το βραβείο καλύτερου ηθοποιού στο Φεστιβάλ των Καννών, ενώ προτάθηκε και για Χρυσή Σφαίρα.
  • Στη συνέχεια, έπαιξε στις ταινίες Παιδιά ενός κατώτερου θεού και Το κύκλωμα και έλαβε ξανά υποψηφιότητα για Όσκαρ και Χρυσή Σφαίρα Α' Ανδρικού ρόλου. Το 2005 έπαιξε στο Τέλος της βίας του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ και προτάθηκε για το Όσκαρ Β' Ανδρικού ρόλου.
  • Επίσης, έχει συμμετάσχει στις τηλεοπτικές σειρές Damages και Too Big to Fail και έχει λάβει υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα για την ερμηνεία του.