Δίκη Φιλιππίδη: Ζήτησε να αποχωρήσει η εισαγγελέας και να αντικατασταθεί - Ποιος είναι ο λόγος;

Τι έχει συμβεί;

Αναστασία Χήρα
Youweekly Editor
Δίκη Φιλιππίδη: Ζήτησε να αποχωρήσει η εισαγγελέας και να αντικατασταθεί - Ποιος είναι ο λόγος;

Σήμερα, Παρασκευή 18/3 εκδικάζεται η πολύκροτη υπόθεση του Πέτρου Φιλιππίδη. Η εκπομπή Super Κατερίνα καλύπτει όλη την διαδικασία, καθώς έχει δώσει το παρών και προσπαθεί να ενημερώνει συνεχώς το τηλεοπτικό κοινό για τις εξελίξεις.

Την ώρα που μίλαγε η Τζεφ Μοντάνα στην κάμερα της εκπομπής σε κάποιες αποκλειστικές δηλώσεις, την διέκοψαν έχοντας μια έκτακτη είδησης της τελευταίας στιγμής για την δίκη του ηθοποιού.

Πιο συγκεκριμένα, και ενώ ο Πέτρος Φιλιππίδης δεν έδωσε το «παρών» στο Μικτό Ορκωτό Αθηνών εξαιτίας προβλήματος υγείας,αναφέρεται ότι η εισαγγελέας της δίκης, ζήτησε να αποχωρήσει από την υπόθεση γιατί έχει μια αντιδικία με τη μία συνήγορο του ηθοποιού, την Κυριακή Πακιρτζίδου.

Τι έχει συμβεί με την εισαγγελέα του Πέτρου Φιλιππίδη;

Όπως ειπώθηκε: «οι δυο γυναίκες είναι από τη Θεσσαλονίκη, υπάρχει μια παλιά ιστορία που τους συνδέει και η εισαγγελέας θέλει να αποχωρήσει και να αντικατασταθεί». Ουσιαστικά, η εισαγγελέας ήταν πελάτισσα της κ. Πακιρτζίδου και για να είναι αντικειμενική η διαδικασία, ζήτησε την αποχώρησή της. Μια διαδικασία η οποία φυσικά δεν είναι απλή και χρειάζεται χρόνο.

Η άφιξη των ηθοποιών στο δικαστήριο

Το πρωί της Παρασκευής 18/3, παράλληλα με την δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη, πραγματοποιείται η δίκη για την υπόθεση του Πέτρου Φιλιππίδη. Λίγο πριν από τις 9 το πρωί έφτασαν στο δικαστήριο οι ηθοποιοί που του προσάπτουν τις κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση και για τις απόπειρες βιασμού.

Σύμφωνα με τα πλάνα που κατέγραψαν οι κάμερες του Happy Day, πρώτες φάνηκαν Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Λένα Δροσάκη μαζί με τον σύζυγο της, Αλέξανδρο Μπουρδούμη, Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Εβελίνα Παπούλια και η Ζέτα Δούκα, ενώ ο Πέτρος Φιλιππίδης δεν θα παρευρεθεί και θα ζητηθεί τελικά και ολιγοήμερη διακοπή της δίκης.

Ο κ. Μιχάλης Δημητρακόπουλος είχε αναφέρει μεταξύ άλλων ότι θα ζητήσει διακοπή της δίκης: «Είναι παθολογικό το πρόβλημα, είναι ψυχολογικό. Ελπίζω να είναι σε θέση στη μετά διακοπή δικάσιμο να είναι παρόν. Εάν δεν μπορεί να περπατήσει, ακόμα και με καροτσάκι θα έρθει. Δίκη χωρίς τον Πέτρο Φιλιππίδη όπως αντιλαμβάνεστε είναι δυσχερής….»!

Συνολικά στη λίστα των μαρτύρων της υπόθεσης που έχουν κληθεί από τις δικαστικές αρχές, περιλαμβάνονται 15 πρόσωπα μεταξύ αυτών οι τρεις καταγγέλλουσες καθώς και ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας καθώς και η σύζυγος του ηθοποιού, Ελπίδα Νίνου.

Η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους

Η Λένα Δροσάκη και ο Μπουρδούμης

Ο Σπύρος Μπιμπίλας

Η Πηνελόπη Αναστασοπούλου