Πόλεμος Ουκρανία: Στα χέρια των Ρώσων η Μαριούπολη - Ισοπεδώθηκε από τους βομβαρδισμούς

Ο δήμαρχος της πόλης έκανε έκκληση για πλήρη εκκένωση

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Πόλεμος Ουκρανία: Στα χέρια των Ρώσων η Μαριούπολη - Ισοπεδώθηκε από τους βομβαρδισμούς

Την Μαριούπολη έχουν πλέον κατακτήσει οι Ρώσοι, σύμφωνα με τον δήμαρχο υτης πόλης. Την είδηση έκανε πρώτα γνωστή το CNN, αναφέροντας τις δηλώσεις του δημάρχου, Βαντίμ Μποϊτσένκο. «Η Μαριούπολη βρίσκεται πλέον «στα χέρια των κατακτητών», έπειτα από μία σκληρή πολιορκία πολλών ημερών, κατά την οποία η πόλη «ισοπεδώθηκε» από τους ρωσικούς βομβαρδιμούς. Οι επιθέσεις έχουν αφήσει πίσω τους συντρίμμια, νεκρούς και τραυματίες, ενώ έχουν εκτοπίσει επίσης μεγάλο αριθμό ανθρώπων».

Στα χέρια των Ρώσων η Μαριούπολη

Στη συνέχεια, ο δήμαρχος της Μαριούπολης κάλεσε για μια πλήρη εκκένωση της πόλης. Η Μαριούπολη είχε πληθυσμό 400.000 κατοίκων πριν από την έναρξη της ρωσικής εισβολής, στις 24 Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με τον Μποϊτσένκο, σήμερα έχουν παραμείνει περίπου 160.000 άνθρωποι στη Μαριούπολη, οι οποίοι αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα, καθώς «δεν υπάρχει νερό, ρεύμα, θέρμανση – και είναι πολύ τρομακτικό».

«Δεν είναι τα πάντα εντός των δυνάμεών μας», είπε χαρακτηριστικά ο Μποϊτσένκο, σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε ζωντανά στην τηλεόραση της Ουκρανίας, όπως αναφέρει δημοσίευμα του CNN. «Δυστυχώς, βρισκόμαστε στα χέρια των κατακτητών σήμερα», προσέθεσε.

300 νεκροί σε θέατρο της Μαριούπολης - Σφηροκοπούν ανελέητα τη χώρα

Συνεχίζεται δίχως σταματημό η αιματοχυσία και οι ανελέητες καταστροφές στην Ουκρανία, που εδώ και ένα μήνα βιώνει το σκληρό και εφιαλτικό πρόσωπο του πολέμου. Η πόλη της Μαριούπολη βρίσκεται ανάμεσα στις περιοχές που μετρούν τον μεγαλύτερο αριθμό ανθρώπινων απωλειών, καθώς έχει ισοπεδωθεί ολοκληρωτικά από τους βομβαρδισμούς.

«Από αυτόπτες μάρτυρες προέκυψαν πληροφορίες ότι περίπου 300 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Δραματικό Θέατρο της Μαριούπολης μετά τον βομβαρδισμό του από ρωσικό αεροσκάφος», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση των Αρχών της Ουκρανίας.

Υπενθυμίζεται ότι η Ρωσία έχει αρνηθεί ότι οι στρατιωτικές της δυνάμεις έπληξαν το θέατρο, αν και αυτό δεν φαίνεται να ανταποκρίνεται σε όσα έχουν συμβεί στην Μαριούπολη.

Στο εν λόγω θέατρο, που χτυπήθηκε το απόγευμα της 16ης Μαρτίου, υπήρχαν τουλάχιστον 1.000 άμαχοι και ανάμεσα τους υπήρχαν και αρκετά παιδιά. Υπήρχε μάλιστα και ειδική σήμανση πως εκεί βρίσκονταν παιδιά αλλά παρ’ όλα αυτά, το κτίριο βομβαρδίστηκε.