Γλυκά Νερά: Λίγες μέρες έμειναν για τη δίκη - Η υπερασπιστική γραμμή του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου

Τι θα ισχυριστεί στο δικαστήριο

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Γλυκά Νερά: Λίγες μέρες έμειναν για τη δίκη - Η υπερασπιστική γραμμή του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου

Στις 8 Απριλίου αναμένεται να ξεκινήσει η δίκη για το στυγερό έγκλημα που συγκλόνισε το πανελλήνιο στα Γλυκά Νερά, με θύμα την Κάρολαιν Κράουτς και θύτη, τον σύζυγό της, Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, ο οποίος πέρα από τη γυναίκα του σκότωσε και τον σκύλο του.

Η υπερασπιστική γραμμή του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος θα ισχυριστεί ότι το έγκλημα έγινε εν βρασμώ ψυχής και ότι δεν ήταν προμελετημένο.

Ο πιλότος θα καθήσει στο εδώλιο κατηγορούμενος για τα εξής αδικήματα: ανθρωποκτονία από πρόθεση, κακοποίηση ζώου, ψευδή κατάθεση και ψευδή μαρτυρία.

Από την πολιτική αγωγή οι μάρτυρες ανέρχονται σε 14, ενώ από την πλευρά της υπεράσπισης οι μάρτυρες είναι 5.

Αυτοί είναι οι πέντε μάρτυρες στη δίκη

Σε λίγες μέρες ξεκινάει η πολυαναμενόμενη δίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά και συγκεκριμένα στις 8 Απριλίου -διαβάστε εδώ τις τελευταίες εξελίξεις-. Ο 33χρονος πιλότος παραπέμπεται να δικαστεί για δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα που αφορούν τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση τελεσθείσας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και κακοποίησης ζώου, αλλά και της ψευδούς καταγγελίας, καθώς κατέστησε άλλους ύποπτους των πράξεων του και ψευδούς κατάθεσης κατ’ εξακολούθηση.

Στη δίκη αναμένεται να καταθέσουν για τον πιλότο πέντε μάρτυρες. Οι δύο ειναι πραγματογνώμονες ιατροδικαστής και ψυχίατρος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Τασούλας Παπανικολάου στο Star, αυτό που θα κάνουν είναι να σκιαγραφήσουν το προφίλ του, αλλά και τον τρόπο που σκότωσε την σύζυγό του, Κάρολαιν, για να πείσουν ότι δεν είχε προσχεδιάσει το έγκλημα. Τα άλλα τρία άτομα είναι από το περιβάλλον του και θα μιλήσουν απλά για τη σχέση που είχε με την Καρολάιν.