Τραγωδία Πάτρα: "Θεωρεί ότι είναι ηρωίδα" - Συγκλονίζει η δικηγόρος Ανθούλα Ανάσογλου

"Υπάρχει κάτι εραιτέρω..."

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Τραγωδία Πάτρα:

Στην εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη, Mega Καλημέρα, το πρωί της Πέμπτης 31/3, μίλησε η Ανθούλα Ανάσογλου, δικηγόρος, για τις εξελίξεις στην Πάτρα και την σύλληψη της μητέρας των τριών νεκρών κοριτσιών ύστερα από ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Η δικηγόρος όλο αυτό το διάστημα ερευνά και μιλάει με ανθρώπους από την Πάτρα για την υπόθεση και το έκλημα αυτό την έχει στοιχειώσει. Ωστόσο, θεωρεί πως η μητέρα δεν γίνεται να έδρασε μόνη της και σίγουρα υπάρχουν παραπάνω δεδομένα που ακόμη δεν έχουν έρθει στην επιφάνεια.

Μάλιστα, αναφέρει πως η μητέρα θεωρεί πως είναι ηρωίδα, καθώς δεν έχει πλήρη επίγνωση για όσα έκανε και αυτό είναι κάτι που δημιουργεί εμπόδια στην αστυνομία για την ακριβή εξιχνίαση της υπόθεσης.

Οι δηλώσεις της δικηγόρου Ανθούλας Ανάσογλου για την τραγωδία στην Πάτρα

«Έχω στοιχειώσει με αυτήν την υπόθεση όλο αυτόν τον καιρό», ανέφερε αρχικά η ίδια και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Δεν είναι εύκολο να αποσπάσεις ομολογία, γιατί δεν έχει καμία ιδέα για αυτό που έκανε, θεωρεί ότι είναι ηρωίδα, γι’ αυτό η αστυνομία προσπαθεί να δέσει την υπόθεση. Υπάρχει κάτι περαιτέρω».

Στη συνέχεια επισήμανε; «Από παρόμοια υπόθεση που είχαμε στη Θεσσαλονίκη με αρσενικό, εκεί το είχε αγοράσει από το διαδίκτυο. Κατά τη δική μου άποψη έχουμε και απόπειρες (σ.σ. ανθρωποκτονίας) ή βαριάς σωματικής βλάβης», ενώ τόνισε: «αποκλείεται να έδρασε μόνη της η μητέρα».

«Υπάρχει η αρχή αποδείξεων στο δικαστήριο. Η απλή λογική, το αυτονόητο, μας δείχνει την αλήθεια πολλές φορές. Όταν έχουμε 2 θανάτους και έχουμε ένα παιδάκι που έχει συνέχεια προβλήματα υγείας, όλοι υποψιαστήκαμε τι συμβαίνει. Μέλος της οικογένειάς της δεν αναρωτήθηκε αν κάτι πάει λάθος;», είπε στο τέλος.

«Οποιοδήποτε ελαφρυντικό είναι...» - Η ποινή για την Ρούλα Πισπιρίγκου

Το πρωί της ίδιας μέρας και μετά τις συγκλονιστικές εξελίξεις με την τραγωδία στην Πάτρα και τη σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου, το Happy Day μίλησε με δικηγόρο για τις ποινές που αντιμετωπίζει η 33χρονη αν αποδειχτεί η ενοχή της για ανθρωποκτονία από πρόθεση, για το τρίτο παιδί που έφυγε από τη ζωή, την μικρή Τζωρτζίνα.

Ο δικηγόρος Γιάννης Βέρρας μίλησε στην εκπομπή εξήγησε ότι αντιμετωπίζει ισόβια κάθειρξη, την εσχάτη των ποινών. «Οποιοδήποτε ελαφρυντικό είναι δύσκολο να δοθεί στη συγκεκριμένη γυναίκα. Πρέπει να εκτίσει 20 χρόνια».

«Ίσως φτάσουμε σε σημείο τον λόγο να μην έχουν οι δικηγόροι στις εκπομπές αλλά οι ψυχίατροι» είπε χαρακτηριστικά. Επίσης εάν αποδειχτεί ότι η μητέρα είναι ψυχιατρικά ασθενής «δεν μιλάμε για ποινές αλλά για μέτρα προστασίας» εννοώντας ότι θα κρατηθεί στη ψυχιατρική κλινική των φυλακών.

Ακόμα, όπως ανέφερε, και στην περίπτωση που καταδικαστεί τρις ισόβια δεν μπορεί να παραμείνει στη φυλακή πάνω από 25 χρόνια.