Τραγωδία Πάτρα: Η επίσημη ανακοίνωση του Λύτρα για την παραίτηση από την υπεράσπιση της Ρούλας

Η ανακρίτρια θα διορίσει συνήγορο στην 33χρονη

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
Τραγωδία Πάτρα: Η επίσημη ανακοίνωση του Λύτρα για την παραίτηση από την υπεράσπιση της Ρούλας

Νωρίς το πρωί της Πέμπτης 31/1 έγινε γνωστό από την εκπομπή Happy Day, πως ο δικηγόρος υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση και θα μιλήσει στον ανακριτή, Απόστολος Λύτρας, αφήνει την κατηγορούμενη και αποσύρεται από τη δική της υπεράσπιση, μην κάνοντας σαφές αν θα αποσυρθεί και από δικηγόρος του πατέρα.

Η ανακοίνωση του Απόστολου Λύτρα για την Πάτρα

«Ανέλαβα την νομική εκπροσώπηση αμφοτέρων των γονέων, με σκοπό και εντολή απο την οικογένεια να βοηθήσω τόσο τους ίδιους όσο και τις Αρχές στο στάδιο διερεύνησης των θανάτων των τριών παιδιών και να τους παρέχω στο πλαίσιο αυτό νομικές υπηρεσίες. Δεν θα αναλάβω, όπως έχω ήδη ενημερώσει τους γονείς, την υπεράσπιση της μητέρας σε βάρος της οποίας ασκήθηκε ποινική δίωξη. Σε κάθε περίπτωση, κάθε κατηγορούμενος έχει το δικαίωμα εκπροσώπησης από συνήγορο.

Ο δε σεβασμός στο τεκμήριο αθωότητας είναι όχι μόνον δικαίωμα του κάθε κατηγορουμένου αλλά και δείγμα νομικού πολιτισμού.

Απόστολος Λύτρας».

«Οποιοδήποτε ελαφρυντικό είναι...» - Η ποινή για την Ρούλα Πισπιρίγκου

Το πρωί της Πέμπτης 31/3 και μετά τις συγκλονιστικές εξελίξεις με την τραγωδία στην Πάτρα και τη σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου, το Happy Day μίλησε με δικηγόρο για τις ποινές που αντιμετωπίζει η 33χρονη αν αποδειχτεί η ενοχή της για ανθρωποκτονία από πρόθεση, για το τρίτο παιδί που έφυγε από τη ζωή, την μικρή Τζωρτζίνα.

Ο δικηγόρος Γιάννης Βέρρας μίλησε στην εκπομπή εξήγησε ότι αντιμετωπίζει ισόβια κάθειρξη, την εσχάτη των ποινών. «Οποιοδήποτε ελαφρυντικό είναι δύσκολο να δοθεί στη συγκεκριμένη γυναίκα. Πρέπει να εκτίσει 20 χρόνια».

«Ίσως φτάσουμε σε σημείο τον λόγο να μην έχουν οι δικηγόροι στις εκπομπές αλλά οι ψυχίατροι» είπε χαρακτηριστικά. Επίσης εάν αποδειχτεί ότι η μητέρα είναι ψυχιατρικά ασθενής «δεν μιλάμε για ποινές αλλά για μέτρα προστασίας» εννοώντας ότι θα κρατηθεί στη ψυχιατρική κλινική των φυλακών.

Ακόμα, όπως ανέφερε, και στην περίπτωση που καταδικαστεί τρις ισόβια δεν μπορεί να παραμείνει στη φυλακή πάνω από 25 χρόνια.