Πάτρα: Γιατί δεν ομολογεί η Ρούλα Πισπιρίγκου; - Η συζήτηση με τους αστυνομικούς

Η δεύτερη νύχτα στο κρατητήριο

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Πάτρα: Γιατί δεν ομολογεί η Ρούλα Πισπιρίγκου; - Η συζήτηση με τους αστυνομικούς

Μετά την σύλληψη της 33χρονης Ρούλας Πισπιρίγκου για την δολοφονία εκ προθέσεως της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας. Η δράστρις κρατείται στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο, στον 7ο όροφο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, στα κρατητήρια, μέχρι και την απολογία της, την ερχόμενη Δευτέρα, στην 18η ανακρίτρια.

Οι ερωτήσεις της Ρούλας στους αστυνομικούς

Όπως αναφέρει το iefimerida.gr, χρησιμοποιεί το καρτοτηλέφωνο από το οποίο επικοινωνεί με πρόσωπα από το οικογενειακό της περιβάλλον, ενώ κατά την χθεσινή τους επίσκεψη η μητέρα και η αδερφή της, της πήγαν κάποια χρήματα, μωρομάντηλα και τηλεκάρτες. (Δείτε εδώ πως πέρασε το δεύτερο βράδυ της στο κρατητήριο η Ρούλα)

Μιλώντας στο iefimerida Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., ανέφεραν πως «είχε την ελπίδα ότι δεν υπάρχουν στοιχεία και ότι μπορεί να την γλιτώσει. Νόμιζε ότι ίσως μπλοφάρουμε».

Αν και οι Αστυνομικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών δεν πήραν επίσημη κατάθεση από την 33χρονο φερόμενη δράστιδα, η διαδικασία προβλέπει να καταθέσει ενώπιον των δικαστικών αρχών, είχαν μια ανεπίσημα κουβέντα μαζί της κατά την διάρκεια της οποίας ουσιαστικά γνωστοποίησε και την γραμμή που θα ακολουθήσει.

Ρούλα Πισπιρίγκου: Με ποια ιδιότητα έχω έρθει;

Αστυνομικός: Ύστερα από το ένταλμα που εκδόθηκε σε βάρος σου για τον θάνατο της κόρης σου.

Η 33χρονη φερόμενη δράστις, έδειξε να εκπλήσσεται και τότε ο Αστυνομικός συνέχισε:

Αστυνομικός: Είναι κάτι που θέλεις να μοιραστείς μαζί μας;

Ρούλα Πισπιρίγκου: Εγώ ψέματα για τον θάνατο της κόρης μου, δεν μπορώ να πω.

Όσον αφορά την άρνηση της να ομολογήσει, οι ίδιες πηγές ενημέρωσης σημείωσαν ότι: «Έπρεπε να πάρει αποφάσεις για την ζωή της. Ή να το αρνηθεί ή να έβρισκε κάποιον τρόπο να δικαιολογήσει την πράξη της. Δεν είχε τι να πει».

Χωρίς την ομολογία της ερωτηματικό παραμένει και ως προς το κίνητρο της.

Πάντως αν και η δικογραφία είναι «δεμένη», υπάρχουν ερωτήματα που παραμένουν, σχετικά με το εάν είχε αποκαλύψει σε κάποιον την αποτρόπαια πράξη που φέρεται να έχει κάνει, ή αν είχε κάποια βοήθεια προκειμένου να αποκτήσει την κεταμίνη που φέρεται να χορήγησε στο ίδιο της το παιδί σκοτώνοντάς το.

Ξεκίνησαν οι έρευνες - Εξετάζουν το κινητό και το laptop της Ρούλας Πισπιρίγκου

Συγκλονιστικές είναι οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση της Πάτρας και της σύλληψης της Ρούλας Πισπιρίγκου, με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση με την χορήγηση κεταμίνης στην 9χρονη κόρη της, Τζωρτζίνα.

Οι έρευνες των Αρχών για τους θανάτους των τριών κοριτσιών της οικογένειας βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και μάλιστα οι αστυνομικοί ερευνούν τον τρόπο και το μέρος από όπου προμηθεύτηκε η μητέρα των παιδιών την κεταμίνη. Οι αστυνομικοί εξετάζουν τρία σενάρια και πιο συγκεκριμένα να έφτασε στα χέρια της η ουσία

  • μέσω κάποιας φαρμακαποθήκης,
  • μέσω κάποιου κτηνιατρείου
  • μέσω κάποιου ηλεκτρονικού καταστήματος

Όπως μετέδωσε στο OPEN ο Νίκος Γιαπρακάς, οι αστυνομικοί εξετάζουν ήδη το κινητό τηλέφωνο της Ρούλας Πισπιρίγκου αλλά και τον φορητό ηλεκτρονικό της υπολογιστή, που έχουν φτάσει στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ προκειμένου οι αστυνομικοί να εξετάσουν αν υπάρχουν ηλεκτρονικά ίχνη που μπορεί να έχει αφήσει όταν προμηθεύτηκε την εν λόγω ουσία.