Πέθανε ο φωτογράφος της πριγκίπισσας Νταϊάνα, Patrick Demarchelier

Θρήνος

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Πέθανε ο φωτογράφος της πριγκίπισσας Νταϊάνα, Patrick Demarchelier

Σε ηλικία 87 ετών έφυγε από την ζωή ο Patrick Demarchelier, ένας από τους μεγαλύτερους φωτογράφους του χώρου της μόδας, μια είδηση που έγινε γνωστή μέσα από τον επίσημο λογαριασμό του στο Instagram, ενώ από την ζωή έφυγε κι ένας πολύ γνωστός τραγουδιστής.

Λίγα λόγια για τον γνωστό φωτογράφο Patrick Demarchelier

Γεννήθηκε 21 του Αυγούστου του 1943 στην Γαλλία. Ο πατριός του ήταν εκείνος που του έδωσε την πρώτη του κάμερα και από τότε η ζωή του θα πάρει μια μεγάλη στροφή. Αυτοδίδακτος, ακολούθησε το όνειρο του και μετακόμισε στη Νέα Υόρκη στο 1975, για να έρθει πιο κοντά στον κόσμο που αγαπούσε.

Ο φωτογραφικός φακός του Patrick Demarchelier ανέδειξε τις περίφημες “Big Six”: Kate Moss, Naomi Campbell, Linda Evangelista, Cyndie Crawford, Claudia Schiffer και Christy Turlington. Γάλλος που λάτρεψαν οι Άγγλοι, αφού έγινε ο μόνος μη Βρετανός επίσημος φωτογράφος του Μπάκιγχαμ και όλης της βασιλικής οικογένειας. Μεγάλη κατάκτηση στην καριέρα του ήταν ότι έγινε ο επίσημος φωτογράφος της πριγκίπισσας Νταϊάνα.

Έχει φωτογραφήσει για όλα τα μεγάλα περιοδικά: Vogue, Glamour, Rolling Stone, life, Elle. Επιπλέον, έχει κάνει καμπάνιες για μεγαλους οίκους όπως: Chanel, Dior,Versace, Calvin Klein, που ξεχωρίζουν ακόμη και σήμερα για την αισθητική τους.

Οι φωτογραφίες του είχαν μία μοναδική κομψότητα και μας άφησε μία τεράστια κληρονομιά με το έργο του.