Πάτρα: «Μου είπε να μην πω σε κανέναν για...» - Οι νέες δηλώσεις της αδερφής της Ρούλας

Αν είχα στο μυαλό μου ότι η Ρούλα έχει κάνει κάτι, θα την είχα σκοτώσει εγώ με τα ίδια μου τα χέρια»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Πάτρα: «Μου είπε να μην πω σε κανέναν για...» - Οι νέες δηλώσεις της αδερφής της Ρούλας

Στην εκπομπή “Χαμογέλα και πάλι” μίλησε το πρωί του Σαββάτου 2/4 η αδερφή της Ρούλας Πισπιρίγκου εκφράζοντας ανοιχτά την άποψή της, τονίζοντας πως η η στοχοποίηση της αδερφής της προέκυψε από την εμμονή που είχαν κάποιοι εναντίον της, ενώ τον γύρο του διαδικτύου έκανε ένα νέο βίντεο της, που πετάει με μίσος τα λουλούδια που άφησε ο κόσμος στην πόρτα της για τα 3 παιδιά.

Οι νέες δηλώσεις της αδερφής της Ρούλας Πισπιρίγκου

«Δεν διαβάζω τίποτα, δεν ασχολούμαι καθόλου από χθες. Δεν φοβάμαι; Γιατί να φοβηθώ; Όποιος είναι αληθινός δεν έχει λόγο να φοβάται. Δεν πήγε ποτέ το μυαλό μου ότι η Ρούλα μπορεί να έκανε κάτι. Ούτε τώρα πάει. Δε μπορώ να σου πω τι πιστεύω ότι έχει γίνει. Θα τα πω όλα εκεί που πρέπει. Είμαι σίγουρη για κάποια πράγματα.

Στις πρώτες τοξικολογικές γιατί δεν ανιχνεύθηκε αυτή η ουσία και ανιχνεύθηκε τώρα; Είπαν οι γιατροί λάθη; Εντάξει, αν είπαν οι γιατροί… Η αλήθεια θα βγει. Εμείς την αλήθεια την ξέρουμε. Δε μπορώ να την πω, θα την αφήσω να βγει από μόνη της. Είναι κάποιοι δημοσιογράφοι που είναι εμμονικοί μαζί της, βρήκαν εξιλαστήριο θύμα. Αν ήταν ο Μάνος εκεί, θα ήταν ο Μάνος το θύμα, αντίστοιχα και εγώ.

Τον λόγο που είναι εμμονικοί μαζί της το ξέρουν οι ίδιοι και η συνείδησή τους. Παίζονται φιλίες, παίζονται συμφέροντα, παίζονται πολλά. Είναι κάποια άτομα που ήταν εμμονικά με τη Ρούλα, που έχουν κάποιες συγκεκριμένες φιλίες και θέλανε να κυνίσουν όλες τις υποψίες προς τα εκεί.

Στα 9 επεισόδια που λένε, στα 2ή3 ήταν και ο Μάνος μέσα. Υποτίθεται ότι έχουν γίνει 9 απόπειρες, στις 3 κρίσεις ο Μάνος ήταν μπροστά. Δε μπορεί να ξέρει κανείς αν ο Μάνος ήταν μπροστά όταν κατέληξε η Τζωρτζίνα. Αν γίνει μια καλή άρση θα δούμε που ήταν και τι έβλεπε ο Μάνος. Όταν η Τζωρτζίνα έπαθε το τελευταίο επεισόδιο που κατέληξε, μιλάγανε σε βίντεοκλήση.

Δεν αντιλέγω ότι οι συγκεκριμένοι γιατροί προσπάθησαν να την σώσουν, τώρα για άλλους… Ο Θεός είναι εκεί και βλέπει… Ξέρουν και ο Θεός και τα παιδιά τι έχει γίνει και αυτός που έχει κάνει ότι έχει κάνει θα το πληρώσει γιατί θα βγει η αλήθεια. Δε μπορώ να πω ποιος είναι. Έχω βάσιμες ενδείξεις και θα τις κάνω αποδείξεις.

Αν είχα στο μυαλό μου ότι η Ρούλα έχει κάνει κάτι, θα την είχα σκοτώσει εγώ με τα ίδια μου τα χέρια. Πρώτη από όλους εγώ θα τη σκότωνα. Ζούσα τη Ρούλα με τα παιδιά… Η Τζωρτζίνα ζήταγε τη μαμά της… Η Ρούλα δεν έχει να φοβηθεί κάτι. Μου είπε ότι δε θέλει να πω τίποτα σε κανέναν. Δε μπορώ να κρίνω τη στάση του Μάνου, δεν είμαι εγώ κριτής. Άλλος είναι κριτής και βλέπει… Δε ξέρω και δε θέλω να απαντήσω γιατί είπε η Ρούλα για τον Μάνο και τον μπαμπά του», κατέληξε η Δήμητρα Πισπιρίγκου.

Αυτή είναι η δεύτερη ουσία που βρέθηκε στην Τζωρτζίνα

Νέα δεδομένα στο θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας στην Πάτρα αποκαλύπτονται μέσα από τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, η οποία λίγο πριν πεθάνει είχε αφήσει ένα σημείωμα στην Ρούλα Πισπιρίγκου.

Σύμφωνα με το επίσημο έγγραφο που έφερε στο φως της δημοσιότητας το protothema.gr, εκτός από την κεταμίνη στον οργανισμό της Τζωρτζίνας βρέθηκαν βενζοδιαζεπίνες. Δηλαδή μια ουσία που χρησιμοποείται για την παρασκευή συγκεκριμένων χαπιών με αγχολυτικές, υπνωτικές και μυοχαλαρωτικές ιδιότητες και η μεγάλη ποσότητα προκαλεί έντονη δυσφορία. Και για αυτό θα πρέπει να περιορίζεται η χρήση της και μόνο κατόπιν παρακολούθησης ιατρού.

Οι συγκεκριμένες ουσίες δεν περιέχονταν στο φαρμακευτικό σχήμα που ελάμβανε η μικρή Τζωρτζίνα από το νοσοκομείο Παίδων και προφανώς το χορηγούσε μαζί με την κεταμίνη η μητέρα της. Όπως αναφέρεται στο έγγραφο των τοξικολογικών εξετάσεων οι ουσίες που βρέθηκαν είναι οι: Midazolam, nordazepam, clobazam και norclobazam.

Όπως αναφέρεται στο έγγραφο που φέρει ημερομηνία 24 Μαρτίου 2022 από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στον οργανισμό της Τζωρτζίνας και στο δείγμα αίματος βρέθηκαν αντιεπιληπτικές ουσίες που προφανώς χορηγούνταν στο παιδί από τους γιατρούς του νοσοκομείου, αναισθητικές ουσίες (δηλ. κεταμίνη, θειοπεντάλη, προποφόλη) και βενζοδιαζεπίνες (διαζεπάμη, αλπραζολάμη, φλουνιτραζεπάμη κλπ.) και συγκεκριμένα τα: Midazolam, nordazepam, clobazam και norclobazam (βενζοδιαζεπίνες), ketamine, norketamine, lidocaine, prilocaine (αναισθητικά).

Η αποκάλυψη των τοξικολογικών εξετάσεων και το γεγονός ότι η μητέρα χορηγούσε στο παιδί και άλλες ουσίες ιδιαίτερα επικίνδυνες εκτός από την κεταμίνη, δηιουργούν ένα εφιαλτικό σενάριο για το τι περνούσε το κοριτσάκι τους τελευταίους μήνες της ζωής της. Η χρήση των συγκεκριμένων φαρμάκων που ανήκουν στην κατηγορία των αγχολυτικών σε συνδυασμό με τα αναισθητικά όπως η κεταμίνη, δημιουργούσαν ένα ιδιαίτερα τοξικό «κοκτέιλ» φαρμάκων που επηρέασαν καταλυτικά τον οργανισμό της 9χρονης.

Σύμφωνα με πηγές από την ιατροδικαστική υπηρεσία, συγκεριμένες ουσίες έχουν μπει στο μικροσκόπιο και εξετάζονται. Εκτιμούν πως το συγκεκριμένο κοκτέιλ φαρμάκων σε συνδυασμό με την κεταμίνη όταν συνυπάρχουν στον οργανισμό η τοξικότητα της κεταμίνης εκδηλώνεται σε μικρότερες συγκεντρώσεις.

Αυτή είναι η δεύτερη ουσία που βρέθηκε στην Τζωρτζίνα