Πάτρα: «Τον αγαπάει παθολογικά» - "Κατέρρευσε" η μητέρα της Ρούλας στον αέρα του STAR

Σε πολύ άσχημη κατάσταση μετά την προφυλάκιση της κόρης της

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Πάτρα: «Τον αγαπάει παθολογικά» -

Στην εκπομπή Αλήθειες με την Ζήνα μίλησε το μεσημέρι της Τρίτης 5/4 η Ελένη Πισπιρίγκου, η μητέρα της Ρούλας, λίγο μετά την μεταφορά της στις φυλακές του Κορυδαλλού -δείτε εδώ το κελί της-. Μάλιστα η ίδια «λύγισε» όταν ο Θανάσης Κατερινόπουλος της έκανε μια κομβική ερώτηση.

Οι δηλώσεις της μητέρας της Ρούλας Πισπιρίγκου

Συγκεκριμένα, ρωτήθηκαν γιατί οι «συμπέθεροι», οι γονείς του Μάνου Δασκαλάκη , δεν βγαίνουν να πουν κάτι. «Δεν είδαμε τη συμπεθέρα σας και τον συμπέθερό σας να βγουν να εκφράσουν την οδύνη τους. Μήπως υπάρχουν άλλα προβλήματα και το εξιλαστήριο θύμα είναι η κόρη σας;» της είπε.

Τότε, μητέρα της 33χρονης έβαλε τα κλάματα δηλώνοντας ότι δεν ξέρει γιατί συμβαίνει αυτό.

«Μήπως είναι ένας τρόπος εκδίκησης; Μήπως η Ρούλα φοβάται να μιλήσει;» επέμεινε εκείνος με την ίδια να απαντά: «Πιστεύω ότι είναι η γραμμή του δικηγόρου τους να μην βγαίνουν αλλά και εδώ που ήρθαν χτες που ήμουν σε άσχημη κατάσταση ξέρω ότι συνεχώς είναι έξω από μας, δεν είχαν πάει στο σπίτι του ζευγαριού. Δεν ξέρω να το απαντήσω, δεν ξέρω γιατί έχουν αυτή τη στάση και από πού παίρνουν εντολές».

Για την κεταμίνη και αν γνώριζαν οικογενειακώς, τι είναι αυτή η ουσία: «Ποτέ και η Ρούλα, όταν το πρωτοάκουσε πήγε να μπει μέσα στο κινητό της, λίγο πριν τη συλλάβουν. Δεν ήξερε τίποτα για την ουσία. Πέσαμε από τα σύννεφα. Της είπαν ότι θα τη γυρίσουν στο σπίτι και ξαφνικά βρέθηκε κατηγορουμένη από αυτή την ουσία. Ποτέ δεν είχαμε ακούσει, ειδικά η Ρούλα που είχε σχέση με τα φάρμακα του παιδιού. Δεν είχε ιδέα γι’ αυτή την ουσία. Καθόλου. Ούτε η οικογένειά μας.

Πιστεύω, ότι ο θάνατος των τριών παιδιών είναι κάποιο ιατρικό λάθος. Ούτε οι ώρες συνάδουν με το παιδί μου, έχουν κάποιες ασάφειες και καλύτερα θα σας τα πει ο κ. Όθωνας Παπαδόπουλος, τον οποίο ευχαριστώ για τη βοήθεια που έδωσε στην κόρη μου και που προσπάθησε ανθρώπινα να την προσεγγίσει. Υπάρχει σίγουρα σε παιδιατρικό νοσοκομείο αυτή η ουσία. Το νοσοκομείο ξέρει ότι υπήρχε κεταμίνη μέσα. Φυλάσσεται πολύ καλά. Πρέπει να έχεις κλειδί για να το πάρεις. Καταγράφονται οι ποσότητες. Μπορούσε να την έβρισκε η Ρούλα οπουδήποτε αυτή η ουσία;».

Σε ερώτηση για το αν μπορούσε να κάνει κάποια ακραία πράξη για να επιστρέψει ο Μάνος Δασκαλάκης πίσω, είπε: «Ποτέ στα παιδιά της. Μπορούσε να κάνει κακό στον εαυτό της αλλά όχι στα παιδιά της. Τα υπεραγαπούσε, τα λάτρευε, ήταν πρότυπο μητέρας. Και στα τρία παιδιά. Στη Μαλένα της είχε μεγάλη αδυναμία γιατί η πατρική φιγούρα έλειπε και η Μαλένα ήθελε τη μαμά της. Όταν ήρθε η Ίριδα εφόσον είχαμε χάσει τη Μαλένα, ήταν θείο δώρο για τη Ρούλα. Ήθελε να είναι όλα τέλεια, στις ώρες της, σε ό,τι της είχαν πει οι γιατροί. Η Τζωρτζίνα ήταν για τη Ρούλα όλος της ο εαυτός της. Γι’ αυτό που ζούσε.

Η στάση του κ. Δασκαλάκη δε μπορώ να την κρίνω εγώ. Όταν θα έρθει η ώρα να μιλήσω. Τη στάση του να την κρίνετε εσείς. Υπήρχε πάντα συνεννόηση μεταξύ τους. Τα τηλέφωνα ήταν άπειρα, μέχρι να συλληφθεί η Ρούλα. Δεν μπορώ να καταλάβω τη στάση του αλλά δεν είμαι εδώ για να μιλήσω για τον κ. Δασκαλάκη. Είπε στην κόρη μου ότι τα κάνει όλα ψέματα και θα είναι πίσω της. Τον αγαπάει παθολογικά. Το παιδί μου είναι στις φυλακές και ο κ. Δασκαλάκης είναι έξω. Δεν διώκεται» συμπλήρωσε στη συνέχεια αναφορικά με τον Μάνο Δασκαλάκη.

Με ύβρις και αποδοκιμασίες υποδέχτηκαν την Ρούλα Πισπιρίγκου στις φυλακές Κορυδαλλού

Τη Δευτέρα 4/4 η Ρούλα Πισπιρίγκου, μετά τον μαραθώνιο της απολογίας της, κρίθηκε προφυλακιστέα για την δολοφονία από πρόθεση της 9χρονης Τζωρτζίνας. Ωστόσο αν και αρχικά θα οδηγούταν στις γυναικείες φυλακές του Ελαιώνα, οι έντονες αντιδράσεις του συγκρατούμενών της, την έκαναν να μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού.

Πλέον η 33χρονη κρατείται σε ειδικά διαμορφωμένο κελί και σε απομόνωση, προκειμένου να παρέχεται απόλυτη ασφάλεια, ωστόσο και εκεί τα πράγματα δεν είναι τόσο ρόδινα.

Η 33χρονη, μεταφέρθηκε γύρω στις 9 σήμερα το πρωί στις φυλακές Κορυδαλλού, ενώ συγκεντρωμένοι στο σημείο απειλούσαν να την λιντσάρουν και την αποδοκίμασαν. Ωστόσο τα μέτρα μεταγωγής από την Αστυνομία ήταν δρακόντεια και δεν υπήρξε κάποιο πρόβλημα. Η 33χρονη οδηγήθηκε στο κελί της εν μέσω αποδοκιμασιών και ύβρεων από τις άλλες κρατούμενες των φυλακών, οι οποίες εκτόξευαν απειλές για τη ζωή της.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής, το κελί που διαμορφώθηκε ειδικά για την κράτηση της 33χρονης, βρίσκεται στην ειδική πτέρυγα των γυναικείων φυλακών, όπου κρατούνται και οι έγκλειστοι για εγκλήματα τρομοκρατίας, αλλά είναι ατομικό και σε πλήρη απομόνωση και θα προαυλίζεται μόνη της, προκειμένου να βρίσκεται σε απόλυτα ασφαλές περιβάλλον και θα μπορεί να βλέπει μόνο τον δικηγόρο της.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι φυλακές Κορυδαλλού επελέγησαν ακριβώς για τον λόγο ότι μπορούσε να διαμορφωθεί το ασφαλές περιβάλλον για την 33χρονη, καθώς οι κρατούμενες από τις φυλακές Ελαιώνα είχαν διαμηνύσει ότι θα της έκαναν κακό αν την μετέφεραν εκεί. Επίσης η υπόθεση των τριών παιδιών είναι ακόμα υπό διερεύνηση και η κατηγορούμενη πρέπει να είναι διαρκώς στην διάθεση των αρχών για συμπληρωματικές καταθέσεις αν χρειαστεί.