Τραγωδία Πάτρα: Η Ρούλα Πισπιρίγκου ετοιμάζει αίτημα αποφυλάκισης

Όλη η αλήθεια

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Τραγωδία Πάτρα: Η Ρούλα Πισπιρίγκου ετοιμάζει αίτημα αποφυλάκισης

Η Ρούλα Πισπιρίγκου μεταφέρθηκε την Τρίτη 5/4 στις γυναικείες φυλακές του Κορυδαλλού, ύστερα από την απόφαση του δικαστηρίου για την προφυλάκισή της.

Αίτημα αποφυλάκισης ετοιμάζει η Ρούλα Πισπιρίγκου

Η παραμονή της εκεί είναι ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς είναι απομονωμένη, υπό διαρκή παρακολούθηση και ακόμη και στον προαύλιο χώρο μπορεί να βρίσκεται μόνο όταν δεν υπάρχουν άλλες κρατούμενες, για την ασφάλεια της ίδιας και για την αποφυγή ταραχών, μιας και η παρουσία της εκεί δεν είναι επιθυμητή. Ήδη, λοιπόν, οι δικηγόροι της φαίνεται πως ετοιμάζουν αίτημα αποφυλάκισης, ελπίζοντας πως αυτό θα γίνει δεκτό.

Ρούλα Πισπιρίγκου

Βέβαια, σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τα στοιχεία του υπομνήματος ότι την ώρα που επήλθε ο θάνατος του παιδιού στο Νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού» δεν ήταν στον θάλαμο η Ρούλα Πισπιρίγκου, αλλά μόνο γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό, οι συνήγοροι υπεράσπισης θεώρησαν πως η ανακρίτρια άρχισε να κάμπτεται, σε σημείο και πως γι' αυτό δεν θα προφυλακιστεί αλλά θα αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους.

Αυτό, όμως, δεν συνέβη και όπως εκτιμούν οι δικηγόροι της Ρούλας Πισπιρίγκου η αναγκαιότητα να ικανοποιηθεί το κοινό αίσθημα δεν άφησε την ανακρίτρια και τον εισαγγελέα να «ξεπεράσουν» τόσο εύκολα το κατηγορητήριο, με αποτέλεσμα να οδηγηθούν στην ομόφωνη απόφαση προφυλάκισης της μητέρας. Αναμένεται, επομένως, να δούμε εάν αυτό θα ισχύσει και στο αίτημα αποφυλάκισης.

Τι ζήτησε η Ρούλα Πισπιρίγκου μέσα από τις φυλακές - Γιατί την έχουν στην απομόνωση;

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 33χρονη ξέσπασε όταν μεταφέρθηκε στο κελί της, καθώς φαίνεται να μην μπορεί να διαχειριστεί το γεγονός πως κρίθηκε προφυλακιστέα, αλλά πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη διαψεύδουν την πληροφορία πως χτυπούσε το κεφάλι της στον τοίχο.

Ωστόσο η Ρούλα Πισπιρίγκου ζήτησε δύο πράγματα, μια τηλεκάρτα για να τηλεφωνεί και μια τηλεόραση για να βλέπει. Συγχρόνως και καθώς οι αρχές φοβούνται μήπως επιχειρήσει να κάνει κακό στον εαυτό της, την έχουν συνεχώς υπό επιτήρηση, ειδικά μετά το ξέσπασμά της όταν έφτασε στις φυλακές.

Τις πρώτες δυο μέρες της παραμονής της στον Κορυδαλλό, η Ρούλα Πισπιρίγκου θα μείνει στην απομόνωση, στο πλαίσιο των μέτρων για τον κορωνοϊό, αλλά όταν το 48ωρο αυτό τελειώσει, τα πράγματα δεν θα αλλάξουν πολύ.

Η 33χρονη θα μείνει σε κελί που διαμορφώθηκε ειδικά εκείνη, (Δείτε εδώ το κελί της Ρούλας Πισπιρίγκου) στην ειδική πτέρυγα των γυναικείων φυλακών, όπου κρατούνται και οι έγκλειστοι για εγκλήματα τρομοκρατίας. Είναι ατομικό και σε πλήρη απομόνωση. Η Ρούλα Πισπιρίγκου θα προαυλίζεται μόνη της, προκειμένου να βρίσκεται σε απόλυτα ασφαλές περιβάλλον και θα μπορεί να βλέπει μόνο τον δικηγόρο της και όταν χρειαστεί να τηλεφωνήσει, να είναι ξανά μόνη της.